Pieti Poikola tietää Lahden vahvuudet

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Pyrintö kohtaa tiistaina 21.1 Pyynikin palloiluhallissa Namika Lahden. Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen, mutta joukkueet kohtaavat vasta ensimmäistä kertaa Pyynikillä.

Pyrintö aloittaa tiistaina otteluruuhkan purkamisen. Joukkue pelaa seuraavan kuuden päivän aikana peräti neljä kertaa. Ensimmäisenä kantona kaskessa on Lahden Namika.

– Olemme pelanneet Lahtea vastaan kaksi kertaa suhteellisen lyhyen ajan sisällä. Molemmissa otteluissa joukkue on laittanut meidät todella ahtaalle. Viime matsissa penkiltä tullut lisäenergia ratkaisi voiton joukkueellemme, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola toteaa Pyrinnön sivuilla.

– Lahti pelaa erittäin tasapainoista koripalloa molemmissa päissä kenttää. Sen ulkomaalaisvahvistukset ovat erinomaisia urheilijoita ja juoksevat hyvin kenttää. Roope Suonio ja Eldar Skamo ovat loistavia syöttäjiä. Se tekee Lahdesta erinomaisen transition-joukkueen.

– 5-5 -tilanteissa Lahti juoksee dynaamisia settejä, joissa korostuu pallonliike ja leikkaukset kohti koria. Suonion tulo takamieheksi on lisännyt myös Lahden palloscreen-pelaamisen vaarallisuutta.

– Puolustuksessa Lahti puolustaa kovaa ja järkevästi. Omassa hyökkäyksessä korostuukin maltti, pallonliike sekä konseptissamme pysyminen. Teemme pieniä viilauksia viime matsista ja yritämme edelleen puolustaa hyvällä energialla täydet 40 minuuttia, Poikola päättää.