Suomi tehnyt kaikkensa villin kortin saamiseksi

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengillä, faneilla ja koko suomalaisella koripalloperheellä on edessään jännityksensekainen vuorokausi. Suomen Koripalloliitto on suorittanut tehtävissä olevat toimenpiteet ja nyt katse kääntyy Barcelonaan, johon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n hallitus kokoontuu päättämään neljästä MM-kisojen villistä kortista.

Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting tuntee ylpeyttä tavasta, jolla Suomi on puhaltanut yhteen hiileen Susijengin MM-kisahankkeen puolesta sekä tavasta, jolla villiä korttia on Suomelle haettu.

– Voimme hyvillä mielin kävellä peilin eteen ja todeta tehneemme kaikkemme. Suomalainen koripallo on unelmoinut suurista asioista ja uskaltanut yrittää. Nyt voimme vain odottaa lauantaisia päätöksiä. Ja jos olen rehellinen, niin jännittää pirusti, Zitting heittää Koripalloliiton tiedotteessa.

Alkuviikosta Suomen Koripalloliitto lähetti FIBA:lle yhteenvedon käymästään MM-kampanjasta ja sen aikana tapahtuneista asioista.

Perjantaina Koripalloliitto suoritti FIBA:lle villin kortin kriteereissä edellytetyn lahjoituksen.

– Maksamamme summa on sama, jonka ilmoitimme tavoitteeksemme MM-hankkeen alussa eli 500.000 euroa. Summa on kerätty myynnillä, yhteistyökumppanuuksilla ja lahjoituksilla, jonka lisäksi koripallon edistämistä varten jo vuonna 1963 perustettu Koripallosäätiö takasi, että koko summa tulee hoidettua, Zitting selvittää.

Viimeisen viikon aikana kansainvälisestä mediasta on luettu maiden päätöksistä vetäytyä MM-kisojen villi kortti –hausta.

– Me olemme keskittyneet omaan tekemiseemme ja siihen, että saamme vietyä hakuprosessimme kunnialla maaliin. Jokainen varmasti ymmärtää, että meillä ei ole ollut aikaa ryhtyä spekuloimaan muiden maiden motiiveilla tai ottaa niistä selvää, jatkaa Zitting.

– Olemme toistaneet FIBA:n suuntaan vahvoja argumenttejamme, joihin kuuluu ensisijaisesti Susijengin pelilliset otteet sekä fanien tuki, jonka uskomme näkyvän tuhansina suomalaisfaneina MM-kisoissa, jos meille se mahdollisuus suodaan. Voimme ylpeänä sanoa käyneemme aktiivisimman kampanjan, jonka loppumetreillä onnistuimme lyömään pöytään Angry Birds –yhteistyön. Jos alkuperäisessä argumentaatiossamme oli heikko kohta, se löytyi kansainvälisestä vaikuttavuudesta. Angry Birds –peliä on maailmanlaajuisesti ladattu kaksi miljardia kertaa, joka tarjoaa suuria mahdollisuuksia.

Zitting haluaa muistuttaa siitä, mikä on saanut liikkeelle Susijengi-ilmiön, joka elää vahvasti talven vanhetessakin, vaikka viimeisestä EM-kisaottelusta on kulunut yli neljä kuukautta.

– Meillä on hieno maajoukkue, joka on taisteluasenteellaan ja yhteen hitsaantuneilla peliesityksillään innostanut monia, herättänyt intohimoja. Susijengi voitti huimia otteluita EM-kisoissa ja ilman villi kortti –järjestelmää olisi ollut kisoissa.

– Niin Susijengi kuin EM-kisoissa hienosti tukena olleet fanit ansaitsivat MM-hakuprosessin ja olimme itse asiassa sen velkaa niin joukkueelle, faneille kuin itsellemmekin.

– Hakuprosessin tavoitteeksi asetettiin tulla prosessista ulos voittajana. Mielestäni olemme onnistuneet siinä erinomaisesti! Lauantaina, kun lausuntoja annetaan medialle Susijengi-fanien järjestämistä villi kortti –valvojaisista, voimme olla rinta rottingilla ja iloisia siitä mitä suomalaiselle koripallolle on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana. Kävipä villin kortin kanssa miten tahansa, Zitting päättää.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.