Nilan Bisons ei jättänyt Namika Lappeenrannalle mitään saumaa lauantain Korisliiga-kierroksella. Sarjakärki voitti lopulta 17 pisteellä.

Pelin alussa Bisons oli ongelmissa Namikan kanssa. Oma hyökkäys ei kulkenut ja vierasjoukkue pääsi rokottamaan. Lappeenranta karkasi Greg Loginsin ja Brandon McKnightin johdattamana. Biisonit käytti aikalisän tilanteessa 4-12. Tuolloin ottelua oli takana reilu neljä minuuttia. Kotijoukkue ryhdistäytyi ja saavutti vieraat välittömästi. Ilpo Pehkonen nosti kolmosellaan isännät pisteen johtoon ja oli vuorostaan Lassi Tuovin aika rauhoitella joukkojaan. Ensimmäisen erän jälkeen Bisons johti 22-18.

– Heikomman alun jälkeen käytimme yhden aikalisän ja suhteellisen kovasanaisesti käskimme nostaa intensiteettiä, Joonas Iisalo kertoo Bisonsin sivuilla.

Toisella neljänneksellä Bisons meni jo menojaan. Puolustusmuodon fiksaus tuotti tulosta ja loimaalaiset ottivat kentän haltuunsa. Erän viimeisen viisiminuuttisen isännät veivät nimiinsä luvuin 15-1 ja Namikan eväät olivat syöty. Koko erän Nilan Bisons voitti murskaavasti 22-7.

Toisella puoliskolla prässi ei enää purrut samalla tavalla kuin toisessa erässä ja Namika pääsi paremmin mukaan. Ero oli kuitenkin kasvanut toisen jakson rynnistyksen vuoksi liian suureksi, eikä vierailla ollut enää realistisia mahdollisuuksia tavoittaa isäntiä. Kolmannen erän Namika kuitenkin voitti (20-25).

Biisonien Mikko Koivisto, Antto Nikkarinen ja John Williamson eivät käyneet parkettia kuluttamassa. Ilpo Pehkonen (14/2/2) rakensi peliä ja suoriutui tehtävästään erinomaisesti. Myös hyviä otteita esittänyt Carl Lindbom (18/3/1/3r/1t) oli tulessa. Hänet palkittiin parhaana pelaajana.

– Niin sen hyvässä joukkueessa pitää ollakin – kun jotkut ovat pois, toiset parantavat. Matti Nuutinen (10/2/6/1r) antoi kuusi korisyöttöä ja Ville Mäkäläinen (8/4/7/1t) seitsemän. Yhteensä annoimme 19 koriin johtanutta syöttöä, Iisalo hehkutti iloisesti pyörinyttä Bisons-hyökkäystä.

Eniten pisteitä Biisoneista mätti Frank Robinson (19/8/3/2r). Ralph Sampson III (0/3/1t) tuli otteluun hyvin. Vaikka ei pisteitä tullutkaan, Sampson antoi tärkeitä taukohetkiä muille pelaajille.

– Ei tullut pisteitä, mutta hän oli 14 minuuttia kentällä. Ne olivat hyvät minuutit, Iisalo kehui.