Henrik Dettmann hehkuttaa Suomen lohkoa

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengi kohtaa MM-kisojen C-alkulohkossa todellisia huippujoukkueita ympäri maailmaa ja kirsikkana kakun päällä joukkue aloittaa kisaurakkansa Bilbaossa hallitsevaa MM- ja olympiakultamitalistia USA:aa vastaan.

– Kukaan ei olisi voinut toivoa parempaa lohkoa. Kaikkien koripalloilijoiden unelma on kohdata USA tässä lajissa. Nyt se on todellisuutta suomalaiselle koripalloyhteisölle, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsi arvontojen jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi arvottiin Bilbaossa pelattavaan MM-alkulohko C:hen, joka alkaa Susijengin osalta vuoden odotetuimmalla ottelulla USA:aa vastaan.

Viimeisimmät kaksi olympiakultaa ja vuoden 2010 MM-kultaa huuhtonut USA on dominoinut vuosikausia kansainvälistä koripalloa.

Edellisissä olympialaisissa USA:n supertähtinä kunnostautuivat Los Angeles Lakersin Kobe Bryant ja Miami Heatin LeBron James, kun taas neljän vuoden takaiset MM-kisat olivat NBA:n tämän hetken korikuninkaan, Oklahoma City Thunderin Kevin Durantin käyntikortti kansainvälisille parketeille.

USA:n lisäksi Susijengi saa Bilbaossa vastaansa viime EM-kisoissa kaatamansa Turkin, vuoden 2015 EM-kisojen isäntäjoukkue Ukrainan, viime kesän Amerikan mestaruuskisoissa neljänneksi sijoittuneen Dominikaanisen Tasavallan sekä kansainvälisten kisojen vakiokävijän Uusi-Seelannin. Kuuden joukkueen lohkosta jatkopeleihin etenee neljä joukkuetta.

– Lohkossa on joukkueita ympäri maailmaa, mikä kertoo jälleen tämän lajin maailmanlaajuisesta suuruudesta. Tämä on hieno palkinto pelaajille, koko joukkueelle ja faneille, Dettmann suitsutti.

Koripalloliiton tuore puheenjohtaja Antti Zitting oli Dettmannin tavoin ikionnellinen Susijengin arpaonnesta.

– Unelmalohko, ja ennen kaikkea Suomi-USA on unelmapeli. Tämän pelin näkyvyydellä tulee olemaan valtava merkitys suomalaisen koripallon kannalta, Zitting hehkutti.

Keskustelut eri maalaisten koripallovaikuttajien kanssa poikivat Zittingiltä ja Dettmannilta vielä erityiskiitoksen Susijengin fanien suuntaan. Angry Birdsin roolista Suomen villi kortti -valinnassa on spekuloitu kaksi päivää rutkasti kansainvälisessä mediassa, mutta vaikuttajien viestit kertovat nimenomaan fanien olleen ratkaiseva tekijä.

– Täällä saadun viestin perusteella juuri fanit ratkaisivat Suomelle villin kortin MM-kisoihin, Zitting kertoi.

– Fanit olivat meidän villi korttimme, täydensi Dettmann.

SUSIJENGIN ALKULOHKON OTTELUT MM-KISOISSA
La 30.8. USA – Suomi
Su 31.8. Suomi – Ukraina
Ti 2.9. Suomi – Dominikaaninen Tasavalta
Ke 3.9. Turkki – Suomi
To 4.9. Suomi – Uusi-Seelanti

C-alkulohkon ottelut pelataan Bilbaon Bizkaia Areenalla (kapasiteetti 15,414 katsojaa). Alkulohko pelataan 30.8.–4.9.2014, ja neljästä kuuden joukkueen lohkosta yhteensä 16 joukkuetta etenee jatkopeleihin.

Jatkoon päästessään Suomi pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 6.9. Barcelonassa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.