Viime viikkoina pitkän voittoputken jälkeistä alavirettä potenut Roope Ahosen Borås Basket näytti merkkejä alkukauden tehoistaan myllyttämällä Ruotsin Basketliganissa Örebron kumoon. Gerald Lee junior oli joukkueensa ykkösnimi, kun Ploiesti taipui kärkiottelussa.

Borås kaatoi selvästi Örebron 101-88 (60-40). Ahonen onnistui ottelussa neljästi kaaren takaa ja pussitti 16 pisteen saaliin. Susijengi-takamies jakeli lisäksi kuusi syöttöä, nappasi levypallon ja riisti kerran.

Basketliganin keskikastin taistossa Ray Ailuksen Solna Vikings nujertui kotikentällään Uppsalaa vastaan selkein pistein 75–100 (45–47).

Borås jatkaa Basketliganin kakkossijalla 24 voitollaan 28 ottelusta. Solna Vikings tipahti pykälän verran kuudenneksi ja on voittanut 28 ottelustaan 16.

Susijengi-sentteri Gerald Lee jr kirjautti joukkueelleen CSU Asesoft Ploiestille 32 minuutissa 17 pisteen ja viiden levypallon saaliin joukkueensa kohdatessa vieraskentällä Romanian liigaa johtavan BC Muresin.

Kärkikamppailusta muodostui toisella puoliajalla yksipuolinen näytös, kun Mures vei kolmannen neljänneksen 26–12 ja karautti ratkaisevalle karkumatkalle. Mures haki voiton Ploiestista viimein pistein 81–60 (40–31).

Mures ja Ploiesti jakavat Romanian liigan ykkössijan. Kumpikin joukkue on voittanut pelaamastaan 18 ottelusta 13. Keskinäisten otteluiden perusteella Mures on liigan ykkönen ja Ploiesti kakkonen.

Brandon Penn (29/10) ja Kenny Barker (27/7/4 syöttöä/3 riistoa) olivat terästä, kun Ville Tuomisen komennossa pelaava Bakken Bears jatkoi hyvää kauttaan Tanskan Basketligaenissa kukistamalla vieraskentällä Falconin 96-86 (49–42).

Bears jatkaa Basketligaenin kakkossijalla voitettuaan 18 ottelustaan 15.