Mikko Koivisto siirtyi tiistaina turkkilaisen Royal Hali Gaziantepin riveihin. Koivisto myöntää SuomiKoris.comin haastattelussa, että on odottanut tilaisuuttaan päästä kokeilemaan tasoaan kovaan eurooppalaiseen liigaan.

Koiviston mukaan koko kuvio avautui pikaisessa aikataulussa.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Siinä tuli pari päivää oltua puhelimen ääressä ja maanantaina vielä treenasin Bisonsin kanssa normaalisti. Tiistaiaamuna olin jo matkalla kentälle, Koivisto valottaa.

– Loppupeleissä tarjoukseen oli helppo tarttua ja siinä piti vielä Bisonsin kanssa päästä yhteisymmärrykseen. Olen pitkään odottanut tällaista tilaisuutta eikä tätä mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä. Toisaalta lähden Loimaalta haikein mielin. Meillä oli hieno juttu menossa Loimaalla viimeisen 2,5 vuoden ajan ja olisin mielelläni jatkanut ainakin tämän kauden loppuun.

Gaziantepin päävalmentajana toimii Jure Zdovc. Slovenian nykyinen maajoukkuevalmentaja näki Koiviston tositoimissa kesällä EM-kisoissa ja on toiminut myös Sasu Salinin valmentajana Union Olimpijassa. Zdovc konsultoikin Salinia Koiviston kiinnityksessä.

– En osaa tarkkaan sanoa mitä kautta kiinnostus heräsi, mutta luulen että nimenomaan Zdovcin kautta, Koivisto veikkailee.

Koiviston sopimus kattaa loppukauden ajan, mutta hyvät otteet saattavat tuoda jatkoa.

– Nyt minulla on mahdollisuus näyttää ja jos osaan käyttää sen, niin eihän sitä tiedä mitä tapahtuu.

Koiviston siirtyminen kovaan Turkin liigaan on hyvä uutinen myös Susijengin kannalta, sillä luottotakamies pääsee nyt mittaamaan taitojaan kovassa sarjassa MM-kisoja silmälläpitäen.

– Tämä on tosi tärkeä MM-kisojenkin kannalta. Aivan varmasti jo pelkät harjoitukset kehittävät ja olen sitten valmiimpi taistelemaan paikasta MM-kisajoukkueessa, Koivisto miettii.

Salttu Forsström