Lappeenrannan Namika nostaa legendan paidan kattoon

© Kuva: Juha Tamminen

Lappeenrannan Namika kunnioittaa Pasi Riihelää ja nostaa hänen paitansa kattoon 5.4. pelattavassa ottelussa.

Namikan ”ysi” nosteli Namikassa pelattujen vuosien 2001-2009 välisenä aikana peräti kuusi kertaa pokaalia kohti kattoa mestaruuden kunniaksi. Kahdesti kapteenina Suomen mestaruuden (2005, 2006) sekä peräti neljästi Suomen Cup-mestaruuden kunniaksi.

Pasi Riihelä antoi kasvot Namikalle niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. 5.4.2014 pelattavan Namika-Joensuun Kataja -ottelun yhteydessä Pasi Riihelän paita nostetaan Urheilutalon kattoon.

Kankaantaan Kisan kasvatti ehti ennen Lappeenrantaan siirtymistä kerätä vyölleen roppakaupalla kokemusta Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Kausien 1998-2001 aikana Pasi pelasi ammatikseen niin Saksassa, Ruotsissa kuin Sveitsissäkin. Suomessa mies on palkittu sarjan parhaana pelaajana peräti kolmesti (1998, 2004, 2005) ja kaudella 2003-2004 Pasin tarkka käsi kävi huikealla 22,6 pisteen keskiarvolla. Maaotteluita miehen tilille kertyi aikuistasolla 66 edustusta.

Namikan puheenjohtaja Pekka Hakkarainen kiittelee Pasia ansioistaan seuran hyväksi, ja toteaa paidan nousevan ansaitsemalleen paikalle mestaruusviirien viereen.

– Pasi on ollut tuomassa tätä seuraa pintaan. Koko Namikan menestys oli hyvin suurelta osalta hänen ansiotaan. Lisäksi Pasi on mahtavalla persoonallaan aina ollut ihmisten mieleen, niin pelikavereiden, yhteistyökumppaneiden kuin kannattajienkin keskuudessa, Hakkarainen kehuu Namikan sivuilla.

Nykyään sähköliikettä pyörittävä Riihelä on luonnollisesti otettu saamastaan arvostuksesta sekä muistelee ilolla aikaansa Namikassa.

– Tunne on mahtava, kun seura muistaa minua näin. Tämä on upea kunnianosoitus. Aika pelaajana meni ohi nopeasti, ja menestys toi paljon positiivisia asioita ympärille.

Parhaiksi hetkikseen Namikassa mies mainitsee ensimmäisen mestaruuden, joka oli koko kaupungin yhteinen voitto.

– Ensimmäisen mestaruuden fiilis oli jotain aivan uskomatonta. Ne tunteet nostaa vieläkin karvat pystyyn. Siihen kun lisättiin kannattajien vankkumaton usko ja tuki, niin ne hetket tulevat jäämään loppuiäksi todella lämpiminä mieleen. Urheilullisesti menestys tuli nimenomaan joukkueena. Siinä joukkue ja valmentajat puhalsivat upeasti yhteen hiileen, ja lopputulos oli mitä oli.

Kiireistä yrittäjän ja perheenisän elämää viettelevä legenda ehtii nykyään liian harvoin Urheilutalolle pelejä seuraamaan, mutta koripallo on edelleen lähellä miehen sydäntä.

– Koripallo tulee aina olemaan elämässäni tavalla tai toisella. Uskoisin, että minulla on varmasti jotain annettavaa varsinkin nuorille pelaajille tulevaisuudessa.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.