Kataja taipui Pyrinnölle selvästi Korisliigan kolmannessa finaalissa. Päävalmentaja Jukka Toijalan mukaan joukkueelle jäi paljon parannettavaa sunnuntain otteluun.

Toijala nosti esiin erityisesti hävityt levypallotilanteet.

– Etenkin ensimmäisellä jaksolla jäimme levypalloissa jälkeen. Pyrintö vei ne 26-12. Ilman menetettyjä levypalloja olisimme voineet napata jopa johdon. Tässä on vastakkain vähän fyysisempi ja isompi ja vähän liikkuvampaa koripalloa pelaava joukkue. Tänään isompi oli vahvempi. En tiedä, mikä vaikutus kotisalin antamalla energialla on ottelun viimeisiin kamppailuihin, kun tiukat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueelle.

– Meidän pelaamisessamme ei tapahtunut taktisesti mitään niin isoa. Pelaajat ottivat tiettyjä asioita vakavammin ja Pyrinnöltä joitain vahvuuksia pois. Hyökkäyspelaamisemme kurinalaisuus oli heikkoa. Se ei ollut sillä tasolla, että sillä olisi voinut viedä finaaleissa vierasvoiton. Puolustuksesta lähtee voittaminen. Yllättävän pitkään pysyimme tällä esityksellä perässä. Emme olisi ansainneet voittoa. Nyt ei ole mielessä muuta kuin huominen ja vain huominen, Toijala tähdensi Pyrinnön sivujen mukaan.

Katajan parhaimmistoon kuulunut Petri Virtanen oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.

– Pyrinnön levypallopeli näytteli tänään suurta roolia. He osasivat ottaa vauhdin pelistämme pois, kun meillä oli paikka tulla rinnalle. En usko, että pelaajat ovat väsyneitä. Meillä on viime kaudelta kokemusta back-to-back-peleistä ja Pyrinnöllä tältä kaudelta. Uskon, että molemmat joukkueet ovat valmiita, kun pallo nousee ilmaan.