Suomen koripallomaajoukkueen tärkeä korinaluspelaaja Gerald Lee jr. oli pois kokoonpanosta, kun Suomi otti kesän ensimmäisen voittonsa Australiasta. Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan kyse ei ole vakavasta vammasta, mutta silti Leen kuntoutumista ei haluttu riskeerata.

– Mustia pilviä ei ole taivaalla. Periaatteena vain on, ettei puolikuntoisia pelaajia peluuteta. Ei ole tarkoituksenmukaista, että sellainen pelaaja, joka ei ole terve, pelaisi, Dettmann kertoi ottelun jälkeen.

Lee ei ollut harjoitellut ennen ottelua.

– Vaikka vamma on lievä, ei haluta hakea kipua, vaan annetaan jalan parantua rauhassa. Hyödynsimme nyt ”Junnun” saamaa parin päivän huilia. Jos hän olisi pelannut, olisi palautuminen alkanut taas alusta. Kyse on allekirjoittaneen mielestä terveen järjen käytöstä, Dettmann puntaroi.

Leen puuttuminen näkyi ajoittain korien alla, sillä Australialla oli laittaa mm. 212-senttinen David Andersen, 208-senttiset Brock Motum ja Nate Jawai korin alle painimaan.

– Olisi hyvä päästä pelaamaan täydellä joukkueella. Pallollinen pelaaminen puuttui sisäpelaamisesta. Tilanne ei ole pelkästä Leestä kiinni. Pallo pitää pystyä pelaamaan sisään. Vaikka korin alta ei välttämättä tarvitsisi tehdä pisteitä, sillä sieltä se on kaikkein vaikeinta, pitää pallon käydä siellä, että saadaan peliin syvyyttä, analysoi päävalmentaja.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen