Koripallon MM-kisoissa pelattiin ensimmäiset puolivälierät tiistaina. Neljän parhaan joukkueen selvittivät tiensä odotetusti Liettua ja USA.

Suomen dramaattisten vaiheiden jälkeen kaatanut Turkki taisteli Liettuaa vastaan kolmen neljänneksen ajan, mutta lopulta Liettua oli ottelussa vahvempi 74-61. Renaldas Seibutis oli hurjassa heittovireessä upottamalla kovalla prosentilla 19 pistettä. Ison korren kantoi kekoon myös Jonas Valanciunas, joka nosti 12 pistettä ja otti 13 levypalloa. Turkin paras pistemies oli 13 pistettä tehnyt Kerem Gönlüm.

Toisessa ottelussa USA ei antanut mahdollisuuksia Slovenialle, vaan eteni finaaliin selvällä 119-76–voitolla. USA onnistui laajalla rintamalla, sillä kaikki pääsivät pisteille ja peräti kuusi ylsi kaksinumeroisiin. Klay Thompson heitti kovalla prosentilla 20 pistettä, mutta Antony Davis mylläsi molemmissa päissä 13 pisteellä, 11 levypallolla ja kolmella blokilla. Slovenialta Dragicin veljekset Goran (13) ja Zoran (12) ylsivät kovimpiin pistemääriin.

USA ja Liettua kohtaavat toisensa välierissä. Toiset puolivälierät pelataan keskiviikkona, kun Serbia ja Brasilia iskevät yhteen ja EM-finaalin uusinnassa isäntämaa Espanja kohtaa Ranskan.