Korisliigan hallitseva mestari Tampereen Pyrintö on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kolminkertaisen finaalien MVP:n Damon WIlliamsin, 40, kanssa.

Alkava kausi on 201-senttiselle Williamsille jo yhdestoista (11) Korisliigassa, jossa hän on takonut 443 ottelussa 19,6 pistettä ottelua kohden. Viime kaudella Williams kirjautti ottelua kohden 15,8 pistettä, 8,6 levypalloa ja jakoi 3,3 syöttöä.

– Olen todella iloinen, että saan jatkaa yhteistyötä Damonin kanssa. Hänen merkitystään Pyrinnön menestyksessä ei voi liikaa korostaa. Damonin pelillisen arvon tietää jokainen vähänkin korista seuraava, mutta sen lisäksi hänen merkityksensä korostuu esimerkillisenä kilpailijana sekä varsinkin uusien pelaajien mentorina harjoituksissa.

– Pelkästään se, miten hän pitää itsestään huolta urheilijana ja pyrkii joka päivä kehittymään pelaajana on hieno esimerkki nuorille pelaajillemme, suitsuttaa Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Ammattilaisurallaan myös Italiassa ja Unkarissa viihtynyt Williams on voittanut kolme Suomen mestaruutta Pyrinnössä, pokaten jokaisessa loppuottelusarjassa Korisliigan finaalien parhaan pelaajan palkinnon. Tamperelaistunut amerikkalaisvahvistus on myös valittu vuosina 2001 ja 2011 Korisliigan vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Mestaruuksien lisäksi Williamsilla on tilillään LiigaCupin voitto (2013), Cup-hopeaa (2001, 2010, 2012), SM-hopea (2001) sekä SM-pronssi (2009).