Tampereen Pyrintö pelasi keskiviikkona ja torstaina viimeistelevät harjoitusottelunsa Ruotsissa Södertälje Kingsin vieraana. Keskiviikkona kotijoukkue oli vahvempi korein 76-73 ja toisessa kohtaamisessa isännät ottivat voiton niukasti 82-80 (43-39).

Keskiviikkona Pyrinnön parhaat pistemiehet olivat 17 pisteen Antero Lehto, 11 pistettä heittänyt Damon Williams ja Asenso Ampim (10 pistettä). Torstain ottelussa Ampim kirjautti 18, Williams 16 ja Lehto 14 pistettä.

Pyrinnöllä oli molemmissa otteluissa loppuhetkillä mahdollisuudet voittoon ja Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola harmittelikin tiukkoja tappioita ja analysoi preseasonia.

– Kaksi harmillista häviötä, joissa molemmissa meillä oli vielä lopussa ratkaiseva pallonhallinta. Tämä oli tietysti hyvä opetus siitä, että vaikka joskus on ollut voittajajoukkue, sillä meriitillä ei tee uudella kaudella mitään. Valmentajan tehtävä on pitää huolta, että tämä ymmärretään ja käytetään hyödyksi. Södertälje oli hyvä vastus, koska se on laadukas nippu ja toteuttaa hyökkäystään todella hyvin. He myös rankaisevat välittömästi virheistä ja tällaisia joukkueita vastaan on kiva pelata preseasonilla.

– Molemmissa peleissä homma toimi ajoittain ja näytti oikein hyvältä etenkin puolustuspäässä, mutta sitten tuli hetkiä, jossa hyökkäyspään virheet ruokkivat puolustuspään virheitä. Välillä olimme negatiivisessa oravanpyörässä ja saatoimme hävitä parin minuutin jakson kymmenellä pisteellä.

– Södertäljessä meidän hyökkääminen oli hyvin sekavaa, mutta toisaalta se on ymmärrettävää. Meillä oli neljä uutta pelaajaa rosterissa ja pelaajia kokeiltavana, joten erilaisia kokeiluja oli tehtävä emmekä välttämättä pelanneet optimaalisilla viisikoilla. Viime kauden pelaajat osoittivat ajoittain, että kesällä on tehty hyvin töitä ja yksilötasolla peleissä oli paljon positiivista, Poikola pohti Pyrinnön sivuilla.