Koripallon Eurocup on tällä kaudella suomalaisittain mielenkiintoinen, kun Sasu Salinin Olimpija ja Petteri Koposen Himki arvottiin samaan lohkoon. Salinilla on jo tiedossa miten Koponen pysähtyy, kun joukkueet kohtaavat Ljubljanassa muutaman viikon päästä.

Salin oli innoissaan saadessaan Himkin samaan lohkoon.

– Oli kiva katsoa arvontaa ja toivoinkin, että pääsisimme Himkin kanssa samaan lohkoon. Olisin vielä toivonut, että ”Junnu” olisi tullut sieltä viimeisestä korista, mutta ehkä jatkopeleissä sitten, Salin viittaa romanialaisen Ploiestin paidassa pelaavaan Gerald Lee junioriin, joka arvottiin toiseen Eurocupin lohkoon.

Olimpijan ja Himkin lisäksi lohkossa pelaavat VEF Riika, Pietarin Zenit, Besiktas Istanbulista sekä unkarilainen Szolnoki.

– Ihan hyvä lohko. Himki on varmasti lohkon ennakkosuosikki. Bisons pelasi viime vuonna Besiktasia vastaan ja pärjäsi ihan hyvin ja mekin varmasti pystymme pärjäämään. Szolnoki on tuttu joukkue, Riika on tietysti kova ja myös Zenit. En näe syytä miksemme saisi pisteitä, varsinkin kotipeleissä, Salin pohtii lohkon ennakkoasetelmia SuomiKoris-sivustolle.

Viime kaudella Olimpija selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon voittaen muun muassa kahdesti tulevan Eurocup-voittaja Valencian. Ljubljanalaisten tie tyssäsi kuitenkin lopulta jatkolohkossa.

– Siihen nähden miten aloitimme, niin putoaminen oli pettymys. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja eri peli. Ensin pitää päästä kuitenkin jatkoon, muistuttaa Salin.

Viimeksi Olimpija ja Himki arvottiin samaan lohkoon kaudella 2012-13, kun ne pelasivat Euroliigaa, mutta tuolloin Koponen oli loukkaantumisen vuoksi sivussa Sloveniassa pelatusta ottelusta. Salinilla on ”tuliaiset” Koposelle valmiina vierailua varten.

– Vien ”Petskun” syömään raa’an hevoslihahampurilaisen. Toivottavasti hänelle tulisi vähän vatsavaivoja, kun ei ole sellaiseen tottunut, Salin naureskelee viitaten kuuluisaan ljubljanalaiseen pikaruokapaikkaan.

Eurocup pyörähtää käyntiin 15.10. Salin ja Koponen iskevät ensimmäistä kertaa yhteen 22.10 Ljubljanassa ja toisen kerran marraskuun lopulla Moskovassa.

Salttu Forsström