Kouvot sai kokea nahoissaan isäntäjoukkue KTP-Basketin kovan syysvireen kauden ensimmäisessä Kymenlaakson derbyssä. Kotkalaiset johtivat ottelua toisella puoliajalla parhaimmillaan jo 25 pisteellä, mutta loppunumeroiksi kirjattiin lopulta 90-77 (45-38).

Kouvot kaatui hieman pelkistäen kolmeen seikkaan. Ensinnäkin menetyksiä tuli jälleen kerran liikaa (18). Toisekseen kotkalaiset kävivät nappaamassa peräti 17 hyökkäyspään levypalloa joiden seurauksena he saivat kelpo määrän toisia yrityksiä. Kolmanneksi KTP pääsi juoksemaan ottelussa liikaa nopeita hyökkäyksiä joko Kouvojen menetysten tai huonojen hyökkäyspään ratkaisujen seurauksena. Myöskään Kouvojen pelikovuus ja intensiteetti eivät olleet tällä kertaa voittoon vaadittavalla tasolla.

– KTP oli meitä aggressiivisempi ja he olivat paljon yritteliäämpiä. Lisäksi KTP sai aikaan hyvän intensiteetin kotisalissaan. Meillä on omassa tekemisessä puolestaan vielä muutama kysymysmerkki. Hyvää oli se, että me pysyttiin hyvin meidän puolustuskonseptissa ja tehtiin hyvin meidän puolustuspään asiat. Mutta jos vastustaja juoksee 20 pistettä nopeilla hyökkäyksillä meidän menetyksistä ja tekee toiset 20 pistettä hyökkäyslevypalloista niin silloin se (puolustus) näyttää huonommalta mitä se oikeasti on. En muista hirveän montaa puolustusvirhettä mitä oltaisi tehty koko pelissä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen miettii kouvolalaisten sivuilla.