Tampereen Pyrintö kärsi keskiviikon kierroksella 92-76 (56-44) vierastappion Joensuun Katajalle.

Kotijoukkue Kataja piti johtoa lähes koko ottelun ja johti puoliajalla jo 12 pisteellä (56-44). Pyrintö petrasi otteitaan kolmannella jaksolla vieden sen nimiinsä 14-21 kivuten viiden pisteen päähän (70-65). Parhaimmillaan Pyrintö kävi viimeisen jakson alussa jo neljän pisteen tuntumassa, mutta sen jälkeen Kataja meni menojaan. Joensuulaiset tulittivat taululle peräti 13 perättäistä pistettä karaten 84-67 johtoon. Kataja vei jakson lopulta 22-11 ja kirjautti itselleen kotivoiton lukemin 92-76.

– Kataja oli tänään erittäin hyvä ja tiesimme heidän juoksevan hyviä hyökkäyssettejä hyvällä flowlla. Tiesin, että meidän käy huonosti, jos puolustamme samalla tavalla kuin Kauhajoella. En uskonut niin käyvän, mutta olimme tänään vieläkin huonompia puolustuksessa. Meidän ensimmäisen kahden jakson puolustus oli kaikkien aikojen floppi, päävalmentaja Pieti Poikola päivitteli Pyrinnön sivuilla.

Poikola löysi pelistä kuitenkin myös hyviä asioita, mutta myöntää että töitä on vielä paljon edessä.

– Pelaajat kuitenkin osoittivat ammattiylpeyttä ja pääsimme vielä taistelemaan voitosta. Olimme päätösjaksolla silti henkisesti todella heikkoja ja päät painuivat kotijoukkueen onnistuessa.

Otan omaan piikkiini sen, että joukkueen kasaaminen meni näin myöhään. Emme yksinkertaisesti löytäneet joukkueeseen sopivia pelaajia. Meidän puolustus on tällä kaudella hyvin erilaista, koska meillä ei ole Antti Nikkilää korin alla emmekä ole päässeet harjoittelemaan vielä kunnolla yhdessä.

Seuraavaksi Pyrintö kohtaa lauantaina kotikentällään Vilppaan.

– Nyt ei laiteta päätä pensaaseen vaan painetaan entistä kovemmin töitä. Olemme nyt liian epävarmoja puolustuksessa, emme pärjää kunnolla 1-1-tilanteissa ja kommunikointimme on vielä liian heikkoa. Pelaajat ovat toisaalta kohtuuttomassa tilanteessa, koska emme ole päässeet harjoittelemaan asioita tarpeeksi yhdessä, Poikola miettii.