Viime kaudella Baltian liigassa debytoinut ja lopulta neljänneksi sijoittunut Pyrintö avaa BBL-kauden keskiviikkona virolaisen KK Pärnun vieraana.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tiedostaa millainen joukkue vastaan on asettumassa.

– Pärnu on tyypillinen virolainen joukkue. Takamiehet ovat taitavia, vahvoja ja pystyvät heittämään sekä ajamaan. He pyrkivät liikuttamaan palloa ja hyödyntävät tehokkaasti puolustuksen virheitä. Joukkue hyökkää voimakkaasti levypalloihin ja pystyy siis herkyttämään puolustuksen tasapainoa monella eri tavalla, Poikola pohtii Pyrinnön sivuilla.

Pyrintö on aloittanut Korisliigan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Poikolan mukaan Baltian liigan ottelut alkavat hyvään saumaan.

– Pärnu on nyt meille optimaalinen vastus. Olemme viimeiset päivät puhuneet vain perusasioista, emmekä tähänkään matsiin panosta mitenkään erityisesti scouttaamiseen. Pärnua vastaan nimenomaan perusasioiden kuten pallonpaineen, apupuolen ja levypallopelaamisen hyvä toteutus tuo hyvän tuloksen. Sitä nyt lähdemme keskiviikkona mittaamaan.

Viime kaudella Pyrintö surffasi läpi alkulohkon ja sijoittui turnauksessa neljänneksi. Poikola ennakoi täksi kaudeksi entistä kovempaa Baltian liigaa.

– Tällä kaudella lohkomme on selvästi viime kautta kovempi. Toisaalta meillä pitäisi olla edellisen kauden ansiosta kovempi rutiinitaso pelaamisesta laadukkaita joukkueita vastaan. Siksi haaste on meille mitä mainion. Baltian liiga tukee myös kivasti pelaamista liigassa. Mikäli pystymme tuossa sarjassa pärjäämään, olemme varmuudella kovia myös liigassa.