Bisons jatkaa tiukkaa ottelutahtiaan sunnuntaina, kun se pelaa ensimmäisen kotipelinsä VTB-liigassa. Bisonsin takamies Roope Ahonen on huomannut jo VTB-liigan kovuuden, mutta lähtee luottavaisena ensimmäiseen kotiotteluun.

VTB-liigaa pidetään yhtenä Euroopan kovimmista ja Ahonen on kolmen pelin jälkeen humannut jo

– VTB-liiga on äärettömän kova ja heti ensimmäiseen peliin tuli TsSKA vastaan. Pienistäkin virheistä sai heti maksaa. Siinä oli sellainen ero verrattuna Korisliigaan, että Korisliigassa virheistä voi vielä selvitä ilman takaiskua, mutta tuolla rankaistaan heti. TsSKA-ottelu oli aikamoinen muistutus siitä, että virheet pitää pystyä minimoimaan, Ahonen kertoo SuomiKoriksen haastattelussa.

Biisonit hävisi avausottelussaan TsSKA:lle, toisessa se pisti tiukasti kampoihin UNICS Kazanille ja kolmannessa ottelussa Jenisei oli liian kova.

– Toinen peli oli meiltä sitten jo paljon parempaa ja taistelimme voitosta loppuun saakka. Kolmannessa pelissä sitten teimme jälleen samoja virheitä kuin ensimmäisessä ja niistä rangaistiin taas.

Ahosen mukaan pitkän vieraspelikiertueen aikana joukkueen henki tiivistyi entisestään tappioista huolimatta.

– Meillä oli kyllä huumori ylhäällä ja joukkue hitsautui ja kasvoi matkan aikana yhteen. Ei kukaan istunut yksikseen huoneessa ja touhunnut omiaan, vaan kaikki olivat yhdessä. Tällaiset matkat ovat joukkuehengen kannalta erittäin tärkeitä ja vaikka hävisimmekin, niin henki säilyi koko ajan korkealla.

Bisonsilla on menossa tiukka pelitahti ja seuraavaksi joukkue on tulossa sunnuntaina, kun Loimaalle saapuu Tsmoki-Minsk.

– Meidän täytyy kehittyä pelien kautta, sillä treenaamiseen ei jää hirveästi aikaa. Olemme käyneet paljon videoita läpi ja jokaisen täytyy henkilökohtaisesti käydä asiat läpi ja pelata paremmin, korjata asiat sekä parantaa. Sunnuntaina meillä on ensimmäinen kotipeli edessä ja pelaamme tietenkin voitosta. Teemme kaikkemme, että se avausvoitto sunnuntaina tulee, Ahonen korostaa.

Salttu Forsström