Tampereen Pyrintö kohtaa kauden ensimmäisessä Baltian liigan kotiottelussaan latvialaisen Jurmalan. Ottelu alkaa Pyynikillä keskiviikkona 22.10 klo 18:30.

Pyrintö avasi BBL-kauden viikko takaperin Virossa Pärnun vieraana. Pyrintö oli vielä puoliajalla turvallisen tuntuisessa 15 pisteen johdossa, mutta kotijoukkue kiri kolmannella jaksolla rinnalle ja ohi. Ottelun ratkaisu venyi aina päätösminuutille asti, jolloin Pyrintö Antero Lehdon johdolla rutisi lopulta 74-70-vierasvoittoon.

Jurmalan kausi puolestaan alkoi Pyrinnön tapaan Virossa, jossa joukkue kohtasi myös VTB-Liigaa pelaavan Tallinnan Kalev/Cramon. Kalev oli kohtaamisessa ylivoimainen kaataen Jurmalan 82-51.

Latvian pääsarjassa (LBL) Jurmala on ehtinyt pelata viisi ottelua, joista se on voittanut kaksi ja on näin sarjassa seitsemännellä sijalla.

– Jurmala on erittäin mielenkiintoinen ryhmä. Joukkueessa on nuoria lahjakkuuksia, mutta myös kokeneita jo uraa tehneitä pelaajia, kuten (Martins) Laksa ja (Edgars) Jeromanovs. Jurmala pelaa erittäin organisoitua 5-5 hyökkäystä, jota se myös toteuttaa hyvin. Se käyttää pääsääntöisesti 2-3 erilaista avausta, joista se pyrkii saman tien hyökkäämään korille, mutta avoimen heiton uupuessa juoksee jatkumon kurinalaisesti. Se on hyvin valmennetun joukkueen merkki, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehuu vastustajaa tamperelaisten sivuilla.

Pyrintö lähtee otteluun voitto alla Bisonsista. Poikolan mukaan joukkueen pelissä on kuitenkin edelleen vielä parannettavaa.

– Jurmalan kaltainen joukkue sopii juuri tällä hetkellä meille erinomaisesti. Voimme käydä läpi oman puolustuksemme toteutusta ja ennen kaikkea puolustuskonseptiamme. Tulemme saamaan stoppeja, mikäli pysymme konseptissa, mutta toisaalta jos emme saa stoppeja, virheet on helppo paikallistaa. Teema ei ole edellisistä peleistä muuttunut mihinkään: haluamme rakentaa puolustustamme pala kerralla eteenpäin. Hyökkäyksessä tavoitteena olisi myös pysyä omassa konseptissamme. Viime pelissä Loimaata vastaan hyökkäyksemme perustui paljolti yksilösuorituksiin, missä sinällään ei ole yksittäisessä pelissä mitään pahaa, mutta koko kaudella tarvitsemme enemmän ehjää joukkuehyökkäystä, Poikola painottaa.