Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle.

Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

Tammivaara aloittaa uudessa pestissään välittömästi ja tulee jatkamaan valmennusjohtajana ainakin niin kauan, kuin Henrik Dettmann jatkaa Olympiakomitean tehtävissä.

– Hienot on fiilikset, totta kai. Olen ollut aikaisemminkin Koripalloliiton palveluksessa ja useita vuosia nuorten maajoukkueissa, joten ympäristö on tuttu ja se auttaa jatkossa, Tammivaara muotoilee Koripalloliiton tiedotteessa.

Valmennusjohtajana Tammivaara tulee vastaamaan Koripalloliiton ja koripalloseurojen välisen yhteistyön syventämisestä, Suomen maajoukkueyksikön johtamisesta, Koripalloliiton koulutusyksikön johtamisesta sekä yhteistyöstä Lohjan Kisakallion urheiluopiston kanssa. Kisakallion Susi Training Center avattiin aiemmin tänä vuonna.

– Kisakallio ja Koripalloliitto tulevat syventämään yhteistyötään jatkossa entisestään. Tulen viettämään paljon aikaani valmennusjohtajan pestin myötä Kisakalliossa ja aikomuksemme on kehittää Susi Training Centeriä yhä kokonaisvaltaisemmin kansainväliseksi koripallovalmennuskeskukseksi, Tammivaara jatkaa.

– Jatkamme tekemällä samaa, korkealaatuista työtä, mitä olemme jo monta vuotta tehneet, ja haluamme vastata yhdessä uusiin, koveneviin haasteisiin.

Kisakallion urheiluopiston rehtori Asko Härkönen kertoo, että Susi Training Centerin merkeissä alkanut Koripalloliiton ja Kisakallion yhteistyö on käynnistynyt positiivisissa merkeissä.

– Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja keskittynyt tähän asti pääasiassa olosuhteiden rakentamiseen. Seuraavaksi keskitymme sisältöjen kehitysyhteistyöhön, ja olennaisena osana tähän kuuluu Ari Tammivaaran palkkaaminen yhdessä Koripalloliiton kanssa, Härkönen muotoilee.

– Tammivaara on paitsi oman lajinsa huippuasiantuntija, myös laajemmin urheiluvalmennuksen huippuasiantuntija, joka tuo valmennuskeskusyhteisöömme merkittävästi osaamista. Hän on myös myönteisenä, vuorovaikutustaitoisena ihmisenä vahva lisä campuksellemme.

Tammivaaran paluusta Koripalloliiton leipiin on hyvillään myös liiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

– Saimme tehtävään asialle omistautuneen ammattilaisen, jolle Koripalloliitto on tuttu toimintaympäristö, ja joka on työskennellyt laaja-alaisesti koripallon parissa niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin ympäristössä, Walldén kiittelee.