Petteri Koposen BC Himki, Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana ja Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiesti kasvattivat voittotilejään viikonloppukierroksilla. Ville Tuomisen Bakken Bears jatkaa dominointiaan Tanskan liigassa.

Koposen BC Himki teki selvää jälkeä Lokomotiv Kubanista Venäjän ja Itä-Euroopan VTB-liigan viikonloppukierroksella. Tasaisesti johtoaan kasvattanut Himki haki irtiottonsa kolmannella neljänneksellä ja nappasi voiton pistein 84-64 (38–31).

Koponen sai mukavat 26 minuuttia peliaikaa ja nakutteli joukkueelleen kymmenen pistettä, neljä syöttöä ja kolme levypalloa.

Salinin Union Olimpija Ljubljana palasi voittojen tielle Adrianmeren liigassa nujertamalla kroatialaisen KK Zadarin lukemin 67–60 (44-35). Salin kuittasi 21 minuutissa seitsemän pistettä, syötön ja riiston.

Jiu piti Romanian liigassa hallitsevaa mestaria, Leen edustamaa CSU Asesoft Ploiestia pitkään tiukoilla lauantaikohtaamisessa. Jiu pakotti pelin jatkoajalle varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, mutta Ploiestin puristi 79–76 (37–38, 72–72)-voittoon.

”Junnu Lee” kuului Ploiestin parhaimmistoon keräämällä joukkueelleen 36 minuutissa 12 pistettä ja kolme levypalloa. Ploiesti on voittanut kuudesta Romanian liigassa pelaamasta ottelustaan viisi.

Shawn Huff kuului Ludwigsburgin parhaimmistoon upottamalla 17 minuutissa 12 pistettä ennen virhetilinsä täyttymistä Saksan Bundesliigan vierasottelussa Bayreuthia vastaan.

Bayreuth otti pelin hallintaansa tiiviillä puolustustyöskentelyllään ja nujersi vieraansa 89–69 (45–31).

Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston edustama Frankfurt Skyliners haki kauden toisen voittonsa kukistamalla Trierin kotikentällään 65–60 (41–35). Keskivartalovammasta toipuva Koivisto oli Skylinersin kokoonpanosta sivussa.

Ray Ailuksen luotsaama Solna Vikings haki kauden kolmannen voittonsa Ruotsin Basketliganissa kukistamalla kotikentällään Nässjön 84–68 (46–32).

Ville Tuomisen Bakken Bears tekee selvää jälkeä Tanskan liigan kärjessä. Lauantaina Bears raateli Vaerloesen murskapistein 100–70 (46–32).