Tampereen Pyrintö kaatui Pyynikillä Kouvolan Kouvoille 78-84 (33-33). Pyrintö oli voittanut Korisliigan runkosarjassa ennen tätä ottelua peräti 30 perättäistä kotiottelua. Viime kaudella kaikki runkosarjan kotiottelunsa voittanut Pyrintö oli hävinnyt runkosarjassa Pyynikillä viimeksi 15.3.2013 Lapuan Korikobrille (82-90)

Ensimmäiset kaksi jaksoa tasaisesti edennyt ottelu alkoi kääntyä vierasjoukkueelle kolmannen jakson lopulla, kun Kouvot vei jakson viimeiset kaksi minuuttia 8-0 siirtyen tilanteesta 47-50 11 pisteen johtoon (47-58).

Vieraiden erinomainen pallonliike avasi jatkuvasti vapaita heittopaikkoja, joista tänään yhteensä kymmenen kolmosta upottaneet Alexander Madsen ja Jason Conley kiittivät jatkuvalla syötöllä. Päätösneljänneksen alkuminuuteilla Kouvot pommitti kaaren takaa 16 pisteen karkumatkalle (54-70), jossa ero pysyi aina 36 peliminuutille asti (62-78). Pyrintö kuitenkin heräsi pelaamaan ja nakutti seuraavan vajaan kolmen minuutin aikana 14-0 runilla taululle lukemiksi 76-78. Tyrone Kentin virheen jälkeen Ville Kaunisto pääsi kasvattamaan Kouvojen johdon neljään ja Kentin onnistuttua toisessa päässä toisessa vapaaheitossaan oli tilanne Pyynikillä 39 minuutin kohdalla 77-80. Pyrintö pääsi vielä riiston kautta hakemaan tasoitusta, mutta Damon Williamsin kolmonen ei löytänyt tietä korirenkaan läpi ja Kouvot pääsi viimeistelemään 78-84 loppunumerot viivalta.

– Onnittelut Kouvoille, että käyttivät onnistuneesti hyväksi tämän illan heikkouksia. Kun emme saaneet kontrollia puolustuksessa Kouvoihin, se näkyi toisessa päässä. Kouvot pystyi ryhmittäytymään viidellä viittä vastaan. Emme osaa vielä juosta omaa hyökkäyspeliä.

Viimeiset kolme minuuttia pelattiin kunnolla. 37 minuuttia oltiin aneemisia. Onneksi pelattiin kolme minuuttia hyvin, niin kotiyleisökin sai vastinetta. Ja näki meidän taisteluilmeemme, jonka pitäisi näkyä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola käy läpi Pyrinnön sivuilla.

Poikola ei ole edelleenkään tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, vaan vaatii omiltaan parempaa.

– Epävarmuus passivoi. Ainoa tavoite on mestaruus, ja siihen jos mielimme, meidän tarvitsee olla aggressiivinen puolustusjoukkue. Kouvot pelaa todella organisoitua hyökkäystä. Jos yksi puolustaja putoaa ja Kouvot saa yhden helpon syötön, se johtaa heti seuraavaan helppoon syöttöön.

– Periaatteessa emme pysty harjoittelemaan nyt kunnolla konseptiamme. Tällä hetkellä meillä on pelit ja niitä ennen valmistavat harjoitukset ja yksi huilipäivä. Pitäisi saada tekemiseen varmuutta. Kurssi pitää saada käännettyä. Meillä on ollut vain huonoja tai tasapaksuja pelejä alla. Toisaalta tämä on valmentajan arkea. Ei auta kuin nukkua yön yli ja katsoa videot, Poikola päätti.