Pyrintö kohtasi Latvian reissun ensimmäisessä ottelussaan Jurmalan. Tasainen ottelu kääntyi ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkueelle ja lopputulos kirjattiin Jurmalalle 70-69 (32-34). Pyrintö kohtaa heti keskiviikkona Riikassa Baltian liigan ottelussa Baronsin.

Ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan pelin viimeiselle minuutille asti. Pyrintö nousi viimeisen minuutin alussa 67-65 johtoon. Martins Laksan kolmonen nosti isännät kuitenkin välittömästi 68-67 eteen. Pyrintö nousi vielä 30 sekuntia ennen päätössummeria 69-68 johtoon, mutta Laksan kori toisessa päässä vajaat 10 sekuntia ennen ottelun päättymistä sinetöi kotijoukkueelle 70-69 voiton.

– Heti alusta näki, että edessä on tiukka matsi. Ottelu oli molemmilta joukkueilta alussa hirveää puskemista. Saimme pelattua hyvin palloa sisään, mutta vastustajan apupuolustus oli tänään hyvää, joka teki hyökkäämisemme vaikeaksi. Otimme ottelun ratkaisuhetkillä pari virhettä, mitä emme olisi saaneet ottaa. Pelasimme viime perjantaita huomattavasti paremmalla ilmeellä, mutta lopussa kaaduimme pieniin virheisiin. Katse eteenpäin ja voittoja sarakkeeseen, Pyrinnön Mikael Sandberg pohdiskeli seuran sivuilla.

Päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan joukkue osoitti hyvää asennetta, mutta toivottu tulos jäi kuitenkin saavuttamatta.

– Nyt meitä koetellaan vahvasti. Tänään meillä oli lähes koko pelin ajan hyvä ilme. Parannusta edellisistä peleistä oli reilusti. Pystyimme ensi hetkestä alkaen vastaamaan Jurmalan energiaan ja intensiteettiin. Vaikka heittomme kolisivat raudoista, emme painaneet päätä maahan, vaan saimme jatkuvasti toisia mahdollisuuksia hyökkäyslevypalloista. Ainoa, joka tästä matsista jäi puuttumaan, oli voitto, mitä olisimme kipeästi kaivanneet. Mutta tämä on urheilua. Keskiviikkona tosissaan mitataan joukkueemme henkistä kanttia ja myös fysiikkaa, kun kohtaamme vahvan kotijoukkueen Riikassa.