Latviasta BBL-reissulta palannut sarjanelonen Pyrintö (6-5) kohtaa Korisliigassa lauantaina Tapiolan Hongan (5-7), joka löytyy sarjataulukon sijalta 7.

Joukkueet kohtaavat jo toistamiseen tällä kaudella Pyynikillä. Honka vieraili aiemmin syksyllä Tampereella kauden avausottelun merkeissä, joka kirjattiin Pyrinnölle lukemin 90-67. Sen jälkeen Pyrinnön kokoonpano on muuttunut useaan otteeseen ja joukkue joutuu vielä lauantaina tulemaan toimeen ilman sarjan parasta kotimaista pistemiestä, Antero Lehtoa (alaraajavamma).

– Honka on pelannut koko alkukauden erittäin hyvää koripalloa. Joukkue on ollut parhaimmillaan erittäin vahva, mutta huonona päivänäkin balanssissa. Se kertoo kypsästä valmennuksesta. Honka pelaa vauhdikasta koripalloa, mutta säilyttää kuitenkin koko ajan kontrollin. Huonoja ratkaisuja ei juurikaan oteta ja pallot pyritään pelaamaan ykkösoptioille. Mikäli puolustus auttaa, hyvä tilankäyttö auttaa löytämään vapaat pelaajat, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehuu Hongan pelaamista Pyrinnön sivuilla.

– Olemme omassa tekemisessämme ottaneet varovaisia askeleita eteenpäin viimeisen viikon aikana. Saamme taas yhden ehjän harjoituspäivän alle Baltian kiertueen jälkeen. Olemme viime aikoina harjoitelleet oikein hyvin ja eiköhän tuokin harjoituspäivä auta meitä enemmän samalle sivulle, Poikola kertoo omasta tilanteesta.

Korjattu 29.11.2014 klo 16.39.: Ottelu pelataan Tampereella.