Susijengin kanssa samassa lohkossa pelaavan Puolan ykköstähti Marcin Gortat katsoo jo innolla kohti tulevia kisoja. Gortat uskoo maansa menestysmahdollisuuksiin kovassa lohkossa.

Washington Wizardsissa vahvaa kautta pelaava Gortat on Puolan ehdoton ykköstähti. 211-senttinen ja 109-kiloinen korinalusjätti on pelipaikallaan maanosan ehdotonta parhaimmistoa. Muu joukkue ei kuitenkaan yllä hänen tasolleen.

– Lohko on todella kova. Siitä ei tule meille helppoa, Gortat miettii FIBA:n haastattelussa.

Puolan ja Suomen lisäksi Ranska, Bosnia ja Hertsegovina, Israel ja Venäjä.

– Jokaisella joukkueella on enemmän kokemusta ja lahjakkuutta, mutta menemme pelaamaan parasta peliämme ja yritämme päästä toiselle kierrokselle.

Puolan valmentajaksi pestattiin vuosi sitten Mike Taylor, joka on aiemmin ollut muun muassa Tshekin maajoukkueen valmennusryhmässä. Taylor onnistui heti johdattamaan joukkueen kisoihin.

– Meillä on uusi valmentaja ja olen varma, että hän auttaa meitä kehittymään paljon.

Gortat on yhdessä Maciej Lampen kanssa Puolan ykkösnimi, mutta Gortat nostaa esiin myös pari nuorempaa lupausta.

– Meillä on hyviä pelaajia, hyvä valmentaja ja joitakin nuoria pelaajia joilla on potentiaalia, kuten Mateusz Ponitka ja Przemyslaw Karnowski. Meidän täytyy vain työskennellä kovaa ja parantaa koko ajan. Jokainen pelaaja maajoukkueessa haluaa auttaa Puolaa olemaan mahdollisimman hyvä joukkue, Gortat toteaa.

Suomi ja Puola kohtaavat alkulohkon viimeisessä ottelussa 10.9.