Pyrinnön peräsimeen siirtynyt Ilkka Palviainen miettii jo ensi kauden kuvioita, vaikka koripallokausi saatiin päätökseen vasta vajaa viikko sitten. Palviainen toivoo Pyrinnön pelaavan ensi kaudella kotikaupunkinsa näköistä korista.

Palviainen valmensi viimeksi Namika Lahtea ja joukkue tuli tutuksi erittäin aggressiivisesta puolustuspelaamisesta ja Namika oli kaikille ilkeä vastustaja. Palviainen aikoo tuoda samoja elementtejä myös Pyrintöön, mutta seuraa ja pelaajia kunnioittaen.

– Itse koripallossa minulle seurajoukkueessa on kaksi asiaa tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Joukkueen tulee pelata jollain tavalla kotikaupunkinsa näköistä koripalloa ja joukkueen tulee pelata pelaajiensa näköistä koripalloa. Tällä hetkellä sopimuspelaajamme ovat aloitteen tekevään puolustukseen ja hyökkäyksellisesti pallon liikkeeseen perustuvaan koripalloon hyvin soveltuvia. Nämä ovat myös seuran pelitavallisia kivijalkoja ja asioita, joita itse allekirjoitan omassa valmennusfilosofiassani, Palviainen valottaa Pyrinnön sivuilla.

– Sanomattakin selvää on siis se, että tulemme olemaan puolustuksellisesti aggressiivisia fiksulla tavalla ja hyökkäämään joukkueena. Enemmän tätä osa-aluetta voidaan valottaa, kun joukkue on kokonaisuudessaan kasassa. Millaista on sitten Tampereen näköinen koripallo? Tämä on asia joka minun ja valmennusstaffimme tulee pystyä tuomaan mukaan peliimme. Yleensä tämä asia kumpuaa ihmisistä ja ilmapiiristä, joka ympärillä vallitsee. Tästä toivottavasti pääsen paremmin jyvälle muuttaessani kesäkuun alussa pysyvästi Tampereelle, Palviainen jatkaa.