Saksa kaatoi Suomen 18-vuotiaat

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen kaksi valmistavaa maajoukkuepeliä sisältävä viikonloppu Saksan Heidelbergissä alkoi mollivoittoisesti, kun lauantain pelissä Saksa vei fyysisen levypallopelaamisen avulla voiton 78-61 (43-30).

Suomi aloitti ottelun terävästi, kun sinipaitojen aggressiivinen puolustus löi ällikällä kotijoukkueen. Toisella neljänneksellä Saksa paransi levypallopelaamistaan huomattavasti ja kevyemmät suomalaiset jäivät jalkoihin.

Saksa kasvatti kaksinumeroisen johdon puoliajalle mennessä ja Suomelle ei riittänyt enää paikkoja uhkaamaan kotijoukkueen johtoa.

– Tämä oli kunnon tervetuliainen Euroopan A-tasolle. Saimme juuri sellaisen vastustajan, joka tässä kohtaa leiritystä tarvitsimme. Saksa on kaikilla pelipaikoilla 5-10 senttiä pidempi ja useita kiloja painavampi. Emme ole vielä sillä tasolla, mitä tämä vaatii, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen ykkönen oli saksalaispuolustusta parhaimmillaan komeasti pyöritellyt Edon Maxhuni, joka heitti 17 pistettä. Maxhunin lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Remu Raitanen, joka nakutti 16 pistettä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.