Suomen haastajamaajoukkueen pelit eivät ole tuloksellisesti olleet suurta juhlaa universiadeissa Etelä-Korean Gwangjussa. Joukkue on saalistanut neljästä ottelustaan vain yhden voiton. Tänään joukkue kärsi tappion lukemin 82-69 Australialle. Suomi sai otteluun liian huonon alun, jotta Suomi olisi kyennyt taistelemaan voitosta, kertoo laitahyökkääjä Carl Lindbom Suomikoris-sivuston haastattelussa.

– Australiaa vastaan pelasimme huonon ensimmäisen puoliajan ja heräsimme vasta toisella, joka oli liian myöhäistä. Vastustaja oli taas meitä isompi ja fyysisempi. Hävisimme levypallot ihan liian selkeästi ja meillä oli likaa menetyksiä.

– Toisella puoliajalla aloimme pelaamaan ja näytimme taistelutahtoa, joka johti siihen, että voitimme selvästi toisen puoliajan. Se on positiivista tulevia pelejä ajatellen.

Universiadit ovat 206-senttisen Lindbomiin mukaan kovatasoiset karkelot.

– Kaikki ovat olleet kova tasoisia pelejä. Olemme saaneet heti perinteisiä korismaita vastaamme alkulohkossa ja taso vaikuttaa yleisesti olevan korkea.

Suomen alkua turnauksessa ei ole ainakaan helpottanut lyhyt valmistautumisaika kisoihin.

– Se on näkynyt pelissämme. Kovasti olemme töitä tehneet tämän lyhyen ajan, jotta saisimme sen toimimaan. Hetkittäin pelistämme näkee, että pystymme haastamaan kisojen kovimpiakin maita, josta esimerkkinä on Ranska-ottelun ensimmäinen erä. Meillä on kuitenkin liikaa huonoja hetkiä, jotka kestävät liian kauan. Tekemistä on vielä paljon, mutta koko ajan olemme menneet parempaan suuntaan.

Pelikaupungissa ei ole kuitenkaan valittamista.

– Pelipaikka on kieltämättä eksoottinen, eikä tänne varmasti olisi muuten tullut ikinä matkustettua. Hallit ovat kuitenkin hyvät ja kisat on järjestetty hyvin, Helsinki Seagullsia edustava Lindbom kertoo.

 

Jesse Happonen