Petteri Koponen oli Susijengin ehdoton ykköstähti jälleen Suomen kaataessa Ukrainan kotihallissa 88-68. Edellinen ottelu maiden välillä pelattiin vain muutama päivä sitten, ja silloin Ukraina oli viidellä pisteellä parempi.

Mikä oli nyt toisin?

– Yksi asia oli minun asenteeni. Meillä oli päävalmentajan kanssa hieman riitaa. Se näkyi pelaamisessani siellä. Oli hyvä puhdistaa ilmaa. Saimme asiat pois alta, ja olemme valmiita kisoihin, Koponen sanoi ottelun jälkeen.

– Sanoimme puolin ja toisin. Sellaista elämä on joukkueurheilussa. Nyt ne asiat ovat takana, mennään eteenpäin ja kaikki on hyvin.

Harvinaisen avoimeen tunnustukseen asiasta yltyi myös päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Erilaiset mielipiteet ja sähköiset hetket kuuluvat hyvään perhe-elämään, kommentoi Dettmann.

Koposella ei ollut ennen ottelua minkäänlaista epäselvyyttä siitä, millainen Susijengi Helsingin jäähallin parketilla tänään juoksisi.

Tiesikö joukkue, että tällainen esitys on tulossa?

– Minä tiesin ainakin! Siitä ei ollut mitään epäselvyyttä. Olimme Sloveniassa eri joukkue. Kotiyleisö ja mahtava tunnelma, tykkäämme siitä. Emme pääse pelaamaan Suomessa usein, ja nämä ovat spesiaalitapahtumia. Kaikki haluavat varmasti olla parhaimmillaan ja voittaa kotiyleisön edessä, Koponen hehkutti.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen