Kobrat sai odotettuja uutisia, kun 25-vuotias Lamont Jones siirtyy ensi kauden kattavalla sopimuksella Lapualle.

Lempinimeä Momo käyttävä 183-senttinen ja 89-kiloinen takamies on Kobrien neljäs amerikkalaispelaaja.

Jones pelasi kaksi ensimmäistä yliopistovuottaan samassa kovatasoisessa Arizonan yliopistossa, josta Lapualla ovat aikaisemmin esiintyneet Kyle Fogg ja Jesse Perry. Toisena Arizonan vuotenaan hän kirjautti tilastot 9,7p, 1,6l ja 2,5s, Foggin pussitettua 8,1 ja Perryn 6,6 pistettä ottelua kohden.

Kaudeksi 11-12 Jones siirtyi Iona Gollegeen. Ionassa MoMo teki murhaavaa jälkeä ja viimeisenä vuotena syntyi keskimäärin 22,6 pistettä, joka oikeutti koko NCAA1 koulujen tilastossa kolmannelle sijalle. Levyjä kertyi 3,0 ja syöttöjä 3,4 ottelua kohden. Jones oli koko MAAC:n Player of the Year. Lisäksi hän oli All MAAC:n turnauksen MVP ja valittiin All MAAC:n ykkösviisikkoon.

Ensimmäinen ammattilaiskausi käynnistyi Japanin pääsarjassa 23,9p (sarjan 2,), 5,6l, 5,1s (sarjan 2.), 1,6r, Viime kaudeksi tie vei eksoottiseen Saudi Arabian liigaan, mutta nyt Jonesilla oli halu lähteä Eurooppaan.

– Olen erittäin iloinen, että saimme MoMon tasoisen pelaajan Lapualle. Kävin Kylen ja Jessen kanssa paljon keskustelua MoMosta ja palaute oli pelkästään ylistävää. Odotan innolla yhteistyötä MoMon kanssa ja uskon, että saamme todellisen johtajan kentälle, valmentaja Derrick Crayton toteaa Kobrien sivuilla.

Kobrilla on aikaisemmat sopimukset Tuomas Viertolan, Jussi Turjan, Roni Hyvärisen, Ville Turjan, Pyry Rainamaan, Panu Peltokankaan sekä Darien Brothersin, Damen Bell-Holterin ja Dom Morrisin kanssa.