KTP-Basket jatkaa ensimmäisen voiton metsästämistä tänään, kun Karhuvuoreen saapuu yllätysvalmis Lapuan Kobrat. Lapualaiset eivät ole avanneet voittotiliään vieraskentillä, mutta kotonaan se on kaatanut Kauhajoen 25 pisteellä ja keskiviikkonakin se taipui Kouvoille vasta viimeisellä neljänneksellä. Kotijoukkueen leirissä on vahva usko voittotilin avautumiseen.

KTP pelaa historiansa 59. kautta pääsarjassa, eikä se ole koskaan ennen aloittanut sitä neljällä tappiolla. Huonoon alkukauteen on monta syytä, mutta niihin on lääkkeet olemassa. Joukkueen kasaan saaminen vasta juuri kauden alla on ollut yksi suuri syy ailahteleviin esityksiin, ja sen myöntää myös joukkueen kapteeni Mike Pounds.

– Ei se ole ainakaan helpottanut asiaa. Se on totta, että etsimme vielä yhteistä säveltä ja opettelemme toistemme pelityylejä, kippari myöntää KTP:n sivuilla.

Selkeää syytä huonoon starttiin ei kapteenikaan kuitenkaan pysty antamaan.

– Ei siihen ole mitään yksittäistä syytä. Jokaisessa pelissä on ollut vähän eri ongelmat, Pounds kertoo.

Huonoa alkukautta on turha märehtiä. KTP tulee varmasti olemaan tälläkin kaudella sarjan parhaita joukkueita, ja sen tietää neljän pelin kokemuksella myös sentteri Alex Herrera.

– Alkukausi ei ole ollut sitä mitä halusimme, mutta se on ollutta ja mennyttä. Meidän pitää ottaa opiksemme ja saada ne hyvät asiat esiin perjantaina, Herrera toteaa.

– Meillä on todella hyvä joukkue. Perjantaina kaikki vasta alkaa, Herrera näkee.

Joukkueen valopilkkuna alkukauden häärinyt Pounds on samoilla linjoilla.

– Kun pelaamme perjantaina ehjimmän ottelumme, niin otamme ensimmäisen voiton. Meidän pitää vaan uskoa itseemme ja joukkueeseen, Pounds komppaa.

Yksi KTP:n ongelmista on ollut vastustajien nopeiden takamiesten puolustaminen. Bisonsin vikkelä Paul Hill Jr. rankaisi KTP:tä 17 pisteen edestä, Nokian Isaiah Wilkerson 26 pisteellä, ja Vilppaan Doug Wiggins peräti 32 täpällä. Perjantaina vastassa on Lapuan huikea kolmen pienen amerikkalaisen kombinaatio, joten kiirettä tulee taas pitämään.

– Pitää vaan puolustaa joukkueena. Meidän takamiesten pitää pysyä ainakin kaksi pomppua matkassa, jotta isoille jää tarpeeksi aikaa auttaa, ”Homppa” miettii.

Uusi kausi on tuonut uudet kujeet, ja Lapuan Kobrat on hyödyntänyt uudet herrasmiessopimukset ja tulkinnat varmasti tehokkaimmin. Manageri Markku Turja on adjutanteineen tehnyt viime vuosina hienoa työtä jenkkiskouttauksissaan, eikä tämäkään kausi näytä olevan poikkeus. Lamont ”MoMo” Jones on jo tässä vaiheessa sarjan amerikkalaiseliittiä, eikä pieni laituri Darien Brothers juuri rinnalla kalpene.

– Lapua osoittanut olevansa erittäin vaarallinen joukkue, varsinkin jos päästää kaksikon Jones-Brothers vauhtiin, kertoo KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov.

Spesiaaliksi Lapuan nipun tekee ykkösviisikon täydentävä takamies Aubrey Conerly, joka pelaa uusien sääntöjen ja pysyvän oleskeluluvan myötä suomalaisstatuksella. Kuusi kautta ja kuusi eri seuraa divarissa, sekä yksi kausi viisi vuotta sitten liigassa Porvoon Tarmon paidassa tekevät Conerlysta kokeneen sarjajyrän, jonka myötä Kobrilla on todella yllätysvalmis porukka kuluvallekin sarjakaudelle kasassa.

Lapua nojaa amerikkalaisten osaamiseen enemmän kuin mikään muu joukkue. Jenkkiviisikko on Kobrien neljässä ottelussa pelannut peräti 70 prosenttia joukkueen minuuteista ja tehnyt yhtä suuren osan myös pisteistä. Myös penkin päässä luotetaan amerikkalaistietoon, sillä joukkuetta valmentaa itsekin yhden kauden Korisliigaa Nokialla (2001-02) pelannut Derrick Crayton.