Koripalloliiton puheenjohtaja jatkaa, liittovaltuuston vetäjä vaihtuu

Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 59-vuotiaan Zittingin valinta oli yksimielinen.

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja liiton puheenjohtajaksi vuonna 2013.

– Työntäyteiset, mutta hienot kaksi vuotta takana. Suomalainen koripallo on ollut hienosti esillä niin kotimaassa kuin maailmallakin. Fanikulttuurin räjähdysmäinen kasvu, poikamaajoukkueiden upea menestys, hienoja yhteistyökumppanuuksia, seurojen ja erotuomareiden arkea helpottavan erotuomarimaksujärjestelmän lanseeraus ja uusia tuulia Special Olympics- ja pyörätuolikoripallomaajoukkueen EM-kisapaluun myötä. Susijengi on parrasvaloissa, mutta paljon on tapahtunut myös taustalla. Siitä huolimatta uskon, että meidän matka on vasta alkamassa, kommentoi Antti Zitting liiton tiedotteessa.

– Koko koripalloyhteisö saa tuntea ylpeyttä siitä, että laji kulkee myötätuulessa, vaikka kaikkia aloja on koetellut yleisen taloustilanteen matalasuhdanne.

Liittokokous valitsi edustajansa eli uuden liittovaltuuston seuraavalle kaksivuotiskaudelle aluekokouksien esityksen mukaisesti. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa päättämään liiton yhteisistä asioista.

Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Timo Nieminen, joka voitti äänestyksessä liittovaltuuston puheenjohtajana edelliset kahdeksan vuotta toimineen Timo Elon.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.