Tampereen Pyrintö pelaa tänään sunnuntaina BC Nokiaa vastaan Nokian palloiluhallissa klo 17 alkaen.

Sarjanousija BC Nokia aloitti kautensa erinomaisesti voittaen ensimmäiset kolme kotipeliään. Tämän jälkeen nokialaisten kone on hieman hiipunut ja joukkue on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan.

Nokian syömähampaat tänä kautena ovat olleet vahvistustrio Isaiah Wilkerson (18,7 pistettä/7,0 levypalloa), David Kravish (16,0/8,0) ja Daniel Bailey (12,4/6,7) sekä kokenut liigapelaaja Eldar Skamo (12,1/5,0). Kokoonpanosta löytyy myös nipullinen entisiä pyrintöläisiä: Joni Harjula, Niko Mattila ja Antti Nikkilä ovat pukeneet tällä kaudella näätäpaidan ylleen.

Paikalliskamppailua on odotettu joukkueen ja fanien toimesta jo pitkään, sillä edellisen kerran BC Nokia ja Pyrintö ovat kohdanneet pääsarjatasolla kaudella 2001/2002 Pyrinnön vielä pelatessa nimellä Pyrbasket.

– Kauan odotettu paikalliskamppailu joka sytyttää varmasti pelaajat, valmentajat, yleisön sekä kaikki joita asia koskettaa. Nokia on osoittanut heti sarjan alusta saakka vähintäänkin haastavansa jokaisen joukkueen liigassa. Nokialaisten kokoonpano on tasapainoinen ja joukkue liigan vaatimuksia silmällä pitäen rakennettu. Heiltä löytyy nousijajoukkueeksi erittäin paljon liigaotteluita pelanneita kotimaisia pelaajia sekä heitä täydentämään valitut sopivat ulkomaalaispelaajat, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen sanoo seuran sivuilla ja jatkaa:

– Meidän kohdallamme ottelu on ensimmäinen osa kasvojenpesuprosessiamme, jonka takia keskittyminen pääsääntöisesti omaan tekemiseemme on äärimmäisen tärkeää. Tavoitteena on olla ottelussa aloitteen tekevä osapuoli ja pystyä hallitsemaan kenttätapahtumia molemmissa päädyissä. Levypallopelaamisen, pelivälineestä huolen pitämisen sekä taisteluilmeen merkitystä ei voi liikaa korostaa.