Alkukaudella heikkoja otteita Korisliigassa esittäneellä KTP-Basketilla on edessä iso haaste keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Europe Cupin ottelussa turkkilaisen Telekomin.

J-lohkon ehdoton ennakkosuosikki, Euroopan ehkä kovinta pääsarjaa pelaava Turk Telekom on jo hoidellut FIBA Europe Cupissa makedonialaisen Kumanovon (93-71) ja puolalaisen Rosa Radomin (68-84) selvin numeroin, ja sen seuraava tähtäin on asetettu KTP:n kohdalle. Kotijoukkueen uudella (2010) ja hulppealla (kapasiteetti 10.400) Ankara Areenalla on odotettavissa aggressiivinen kotijoukkue ja mylvivä fanijoukko.

– Heidän ensimmäisessä ottelussa ei ollut niin paljon yleisöä kuin oletin, mutta heidän fanijoukko tulee taatusti pitämään meteliä. Joukkue on sinällään erilainen lohkon muihin porukoihin verrattuna, että he saattavat aggressiivisella pelityylillään pelata jopa koko kentän prässiä. Hikinen ilta tiedossa meidän takamiehille, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov ennakoi seuran sivuilla.

Telekomilta löytyy korinalusrotaatioon mielenkiintoinen nelikko. Vastuu on jakautunut kohtuullisen tasaisesti amerikkalaisen Eric Bucknerin (208 cm), serbia-montenegrolaisen Boris Savovicin (206), albanialais-turkkilaisen Ermal Kuqon (208) ja turkkilaisen Ozer Cevherin (206) kesken. Savovic on ollut liekeissä Europe Cupissa (16,5p), kun taas Turkissa tehokkain on ollut 35-vuotias Kuqo (11,0). Albanialaissyntyinen Kuqo joutui vaihtamaan sukunimensä Kurtogluksi saadakseen Turkin kansalaisuuden, mutta anoi vuonna 2010 luvan edustaa jatkossa kotimaansa maajoukkuetta. Pelipaidan selkämyksessä lukee kuitenkin edelleen Turkin parketeilla ”Kurtoglu”.

– Jokaiselle pelipaikalle löytyy laadukkaita vaihtoehtoja, Mirolybov tiivistää vastustajasta.

KTP:n uusin tulokas Parrish Brown heitettiin perjantaina tuleen lähes suoraan lentokentältä, mutta 31-vuotias pelintekijä toi karhuvuorelaisyleisön synkkään syksyyn valoa vahvalla skoraamisellaan. Mirolybov oli kuitenkin vain ”varovaisen tyytyväinen” näkemäänsä.

– Hän osoitti ratkaisuvalmiutta, mutta yksi peli on yksi peli. Puolustuksessa hän oli tietyissä tilanteissa hyvä, tietyissä tilanteissa taas ei. Odotan myös enemmän johtajuutta. Yhden ottelun jälkeen on kuitenkin todella riskaabelia ja epäreiluakin lähteä arvioimaan enempää, Mirolybov sanoo.

KTP haastaa Brownin johdolla Telekomin keskiviikkona alkaen klo 18:45.