KTP-Basket joutui turkkilaisen junan alle FIBA Europe Cupin ottelussa Ankarassa keskiviikkona. Kotijoukkue ei jättänyt mitään seliteltävää, vaan pyyhki kotkalaisvieraillaan lattiaa numeroin 108-66. Suurin syy murskalukemiin löytyi Turk Telekomin mykistävästä kolmostarkkuudesta (16/24).

Jo avausjaksolla Telekom karkasi suureen johtoon. Lukemat olivat isännille jo 30-13 ensimmäisen kympin jälkeen.

Telekomin laajasta materiaalista nousi toisella jaksolla esiin takamies Miljutin Djukanovic, joka vei kahdeksalla peräkkäisellä pisteellään turkkilaiset jo 47-24 –johtoon. Laajalla materiaalilla operoiva ankaralaisjoukkue nosteli helppoja kuppeja toistensa perään ja rundi venähti lopulta 15-0 –lukemiin (54-24). Telekomin uskomattoman heittopelin kruunasi Ermal Kurtoglun buzzer-beater – pelkkää nailonia. Näin puoliajalle lähdettiin lohduttomissa 59-27 –lukemissa.

KTP sai edes lyhyen onnistuneen jakson kolmannessa erässä (63-37). Telekom vastasi kuitenkin välittömästi minuutin 8-0 –runilla (71-37), eikä sallinut kotkalaisten edes haaveilla numeroiden kaventamisesta siedettäviin lukemiin. Intensiteetin nosto palkittiin kuitenkin erävoitolla (21-24), joskin asetelmat viimeiseen kymmenminuuttiseen oli edelleen murheelliset 80-51.

Turkkilaiset eivät antaneet armoa edes päätöserässä, vaan piiskasivat viidellä peräkkäisellä kolmosella lisää pökköä pesään. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov antoi ansaittua peliaikaa Mikael Aallolle, Miki Kuusistolle ja Severi Kaukiaiselle, jotka kiittivät luottamuksesta taistelevalla peliesityksillä. Telekom venytti lopulta eron 42 pisteeseen (108-66).