KTP-Basket hamuaa syvistä vesistä takaisin pinnalle. Seuraava mahdollisuus siihen on tiistaina Puolassa.

Vieraskiertueen viimeinenkin etappi on kotkalaisille kaikkea muuta kuin helppo, sillä puolalaisjoukkue Radom on kukistanut KTP:n lisäksi FIBA Europe Cupissa kertaalleen myös makedonialaisen Kumanovon.

KTP palasi vasta myöhään perjantai-iltana Tampereelta, jonne se matkusti suoraan Turkista. Sunnuntain harjoitusten jälkeen joukkue hyppäsi jälleen bussiin aamuyön tunteina ja matkusti Helsinki-Vantaan lentokentälle. Puolassa kalenteriin mahtuvat niin iltaharjoitukset kuin pelipäivän aamuharjoituksetkin.

KTP matkustaa 220 000 asukkaan Radomiin kymmenen pelaajan vahvuudella. Sefton Barrett jää parantelemaan jalkavammaansa ja loukkaantuneiden listaan liittyi myös junioriosaston Severi Kaukiainen. Sairastuvalla jatkaa edelleen myös Markus Molenius. Tiistain kokoonpanossa on siis amerikkalaisnelikko, sekä Joonas Lehtoranta, Mikael Aalto, Michael Pounds, Miki Kuusisto, Samuel Haanpää ja ensimmäiseen kansainväliseen vieraspeliin pakkaava Vili Nyman.

Kotkasta kolmisen viikkoa sitten 76-97 –voiton hakenut Rosa Radom laittoi keskiviikkona kotonaan nippuun myös Kumanovon, joten ensimmäistä kertaa Eurooppaa valloittavat puolalaiset ovat alkulohkon puolessa välissä vahvasti kiinni toisessa suorassa jatkopaikassa. Tappion se on kokenut lohkoa dominoivalle Turk Telekomille (68-84).

Radomilta löytyy vahvoja korinalusjyriäkin, mutta joukkueen isoimmat tähdet viihtyvät kauempana korista. 178-senttinen Torey Thomas on pyörittänyt joukkueen peliä niin Puolassa kuin Europe Cupissa jotakuinkin 15/5s –tilastoilla ja Karhuvuoressa 25 pistettä latonut C.J. Harris on ollut vielä tehokkaampi. 191-senttinen heittävä takamies on pistetilastojen kärkipäässä niin Puolassa (16,8), kuin Europe Cupissakin (19,7). Herroilta on syytä ottaa varsinkin kaukoheitto pois, sillä Thomas on tiputellut kolmosensa Euroopassa 44-prosenttisesti ja Harris peräti prosentilla 52,9.

– Meidän pitää olla valmiina Harrisin ja Thomasin kanssa. Poppakonsteja ei ole, mutta meidän pitää pystyä parantamaan pari pykälää monella osa-alueella. Yritämme hallita tempoa, ettei kotijoukkue pääse juoksemaan, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov suunnittelee KTP:n sivuilla.

FIBA Europe Cupin ottelu Rosa Radom – KTP-Basket pelataan tiistaina Suomen aikaa klo 19:30