Salon Vilpas ahkeroi pelaajarintamalla oikein urakalla. Viime viikon lopulla Sherman Gay (33/201) saapui Vilppaan sisäpelaajaksi korvaten Unkariin siirtyneen Cavell Johnsonin ja tiistaina seura sai mieluisan paluumuuttajan takakentälle. Tampereen Pyrinnössä 2,5 vuotta pelannut Alex Vaenerberg (23/183) palaa viikinkipaitaan loppukauden kattavalla vuokrasopimuksella. Sopeutumisongelmia Vaenerbergille tuskin tulee, sillä vikkeläjalkainen takamies pelasi kaksi kautta Mikko Tupamäen alaisuudessa ennen Tampereelle siirtymistään.

– Vilppaan leirissä ”Jannun” paluu Salohalliin otetaan todella mielellään vastaan, sillä seura on etsinyt Sami Ikävalkon lähdön jälkeen lisävahvistusta kapeaan ryhmäänsä. Muutama vaihtoehto on ollut esillä, mutta Vaenerberg oli niistä selkeästi kiinnostavin juuri Vilpas-taustansa vuoksi. Tässä vaiheessa kautta lisäsatsauksien tekeminen joukkueeseen on kuitenkin todella haastavaa eikä tämä sopimus taloudellisesti olisi ollut mahdollinen ilman Vilppaan pääyhteistyökumppanien lisätukea, taustoittaa Vilppaan manageri Antero Jokinen seuran sivuilla.

– Neuvottelut Pyrinnön kanssa sujuivat upeasti ja kun saimme pääyhteistyökumppanimme mukaan talkoisiin sopimus saatiin lopulta maaliin todella joutuisasti, toteaa Jokinen

– Hienoa saada tuttu pelaaja takaisin Saloon. Runkosarjaa on jäljellä enää reilu neljännes, joten Alexin sopeutuminen joukkueeseen on helpompaa, koska tunnetaan toisemme jo kahden vuoden ajalta. Alex on nuoresta iästään huolimatta osoittanut osaamisensa Korisliigassa ja tuo leveyttä meidän takakentän rotaatioon. Hän sopii myös persoonana mainiosti ryhmään, arvioi päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Olemme joutuneet vetämään turhan monta peliä kahdeksan miehen voimin, koska nuorisokaarti on ollut samaan aikaan PeU Basketin mukana divaripeleissä. Alexin mukaantulo helpottaa monta asiaa ja hän on enemmän kuin tervetullut takaisin Vilppaan paitaan. Valitettavasti omaa pelinumeroa (7) emme pysty järjestämään, koska kapteeni Nenonen hallinnoi sitä parhaillaan. Vilpas kiittää Pyrintöä täydestä sydämestä, että siirto saatiin sovittua ripeästi ja erittäin ammattimaisesti, kiittelee Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen.

Vaenerbergillä on meriittilistallaan yksi SM-kulta kaudelta 2013-2014 ja kaksi A-poikien SM-hopeaa Tampereen Pyrinnön paidassa. Hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi Vilppaan kaudella 2011-2012. Vaenerberg liittyy Vilppaan harjoitusrinkiin lähiaikoina ja on kokoonpanossa viimeistään Vilpas-KTP -pelissä 27. helmikuuta.