USA:n koripallomaajoukkuetta vuodesta 2005 valmentanut Mike Krzyzewski saattaa joutua jättämään olympialaiset väliin.

Krzyzewski kärsii ainakin polvivaivasta eikä pysty juoksemaan tai pyöräilemään. Kauden jälkeen hän menee polvileikkaukseen. USA:n joukkueenjohtaja Jerry Colangelo myöntää, että ”Coach K:lla” on terveyden kanssa ongelmia.

– Olen aina huolissani ihmisistä joita rakastan ja rakastan Coach K:ta. Olen huolestunut hänen terveydestään. Olen sanonut hänelle puhelimessa, ettei mikään ole tärkeämpi kuin hänen terveytensä. Ei Duken koripalloa. Ei USA:n koripallo. Toivon ja rukoilen, että hän pystyy hoitamaan tilanteensa, mitä ikinä ne ovatkaan ja että hän on terve ja valmis, Colangelo kertoi NBA TV:n haastattelussa.

Krzyzewski jättää USA:n maajoukkueen olympialaisten jälkeen ja hänen seuraajakseen tulee San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich. Colangelo ei kuitenkaan lähde vielä spekuloimaan mahdollisilla muutoksilla olympialaisiin.

– Luonnollisesti mietin takaraivossani ”mitä jos” –vaihtoehtoja. Mutta olisi mielestäni sopimatonta edes keskustella siitä tällä hetkellä. On liian aikaista mennä sinne tässä vaiheessa. Kun kisat lähestyvät ja tulee sellainen vaihtoehto, ettei hän joko pysty tai halua olla mukana, niin sitten se on täysin eri tarina, Colangelo totesi.