Loimaan Bisonsin matka valkovenäläisen Tsmoki Minskin vieraaksi VTB-Liigassa ei sujunut loppuun asti toivotunlaisissa merkeissä. Avauspuolikkaan ajan ottelussa hyvin mukana olleet loimaalaiset putosivat isäntien kyydistä toisella puoliajalla, eivätkä onnistuneet etenkään puolustuspäässä pysymään kotijoukkueen mukana, Tsmokin karatessa turvalliseen 119-83 (60-54) –kotivoittoon.

Alkukauden aikana aktiiviseen, intensiiviseen ja tiiviiseen puolustuspelaamiseensa voittonsa perustanut Bisons ei ole kevään kokoonpanomuutosten jälkeen löytänyt vielä yhteistä säveltä omassa kenttäpäädyssään. Hyökkäyspelaamisensa kanssa loimaalaiset pystyivät tarjoamaan Tsmokille riittävästi haasteita jopa voittotaisteluun asti, mutta puolustuspään nukahdukset ja yhtenäisyyden puute eivät antaneet sunnuntain kamppailussa Bisonsille eväitä puoliajan isoa taukoa pidemmälle.

Tsmoki sinetöi ottelun voittotaistelun päättyneeksi kolmannella jaksolla. Ronnie Clarkin tuotua loimaalaiset yhdeksän pisteen päähän ja vielä kerran iskutäisyydelle, paukutti Tsmoki biisonilaumalle tutun takamiehen Anthony Hilliardin johdolla kolmeen minuuttiin 14-0 pisteputken ja kasvattaen eron 87-64 –lukemiin.

Bisonsin riveistä puhtaat paperit päivän kamppailusta itselleen pelasivat energisesti esiintynyt sentteri Joshua Sparks (24/7) sekä takakentällä puoli tuntia urakoinut takamies Remon Nelson (11/7 syöttöä).

Lähde: Basket.fi