Karhu on solminut kolmannen pelaajasopimuksen tulevalle kaudelle. Jatkopaperiin kirjoitti nimensä loppukaudesta Karhun viisikkoon itsensä kiilannut Samuli Vanttaja.

 

25-vuotias, 210-senttinen ja 105-kiloinen Vanttaja on monipuolinen pelaaja. Viime kaudella hän teki 5,4 pistettä ja repi 3,9 levypalloa ottelua kohden. Tuleva kausi on Vanttajan 10 kausi Korisliigassa. Oulun NMKY:n kasvatti on urallaan pelannut pääsarjassa Hongan, Kouvojen, KTP:n ja Karhun riveissä, yhteensä otteluita on Korisliigassa kertynyt 265 kappaletta. Tuleva kausi on Vanttajalle toinen oranssipaidoissa. Kaudella 2007-2008 hän voitti kultaa, pelatessaan Hongassa.

– Viihdyin viime kaudella Karhussa oikein hyvin, joten hyvillä fiiliksillä olen Karhussa jatkamassa, Vanttaja kertoo Karhun sivuilla.

– Positiivinen juttu oli myös se, että taustaporukka ja valmentajat halusivat minut joukkueeseen mukaan. Viime kaudesta jäi suuhun paha maku, sillä joukkueessa oli paljon potentiaalia, mutta pudotuspeleissä ei saatu isompaa vaihdetta silmään. Tulevaa kautta ajatellen, mieltäni lämmitti kovasti Bojanin ja Juhon jatkaminen, joten saamme varmasti jalkeille kilpailukykyisen joukkueen. Iso asia on myös Karhun fanit, jotka kannustavat hienosti. Ensi kesän vietän pääasiassa Seinäjoella, mutta minut voi nähdä myös treenaamassa Kauhajoella, Vanttaja kertoo kesän suunnitelmista.

Päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan Vanttajalle on suunniteltu isoa tonttia ensi kaudeksi.

– Kaavailen, että Vanttajan rooli joukkueessa kasvaa ensi kaudella. Ensi kesänä hän tarvitsee kehoon lisää voimaa ja toivottavasti pelillinen taso pysyy ainakin samalla tasolla, jolla se oli keväällä. Ensi kauden joukkueessa ei tule olemaan isoja jenkkejä, kuten tällä kaudella, joten Samulin rooli on tärkeä. Olen tosi tyytyväinen, kun Samuli jatkaa, niin joukkueen rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, Toiviainen kertoo.