Pyrintö pelaa loput finaaliottelut ”ottelupallotilanteessa”. Kaksi voittoa finaalisarjan tasoittaakseen tarvitseva Pyrintö lähtee kaventamaan ottelusarjaa keskiviikkona Kouvolan Lumon Areenalle.

Mikäli tamperelaiset haluavat pitää sarjan vielä elossa, tarvitsee Pyrintö paljon sunnuntaita parempaa hyökkäyspelaamista. Kouvot onnistui ajoittain lähes jäädyttämään Pyrinnön pallon liikuttamisen hyökkäyspäässä, tamperelaisten tyytyessä liian helposti etsimään suotuisia matchup-tilanteita.

Paperilla idea on kenties toimiva, mutta Kouvojen atleettiset, riittävän ulottuvat ja taukoamatta liikkuvat pelaajat Ville Kaunistoa ja Thomas Gipsonia lukuun ottamatta vievät ajosaumat pois oikea-aikaisilla apupuolustuksillaan, eikä Kouvojen puolustuksen keskustaan ole asiaa hyökkäyksen ja pallon jo kertaalleen pysähdyttyä yhden pelaajan käsiin.

– Siinä on kyse varmasti molempien joukkueiden tekemisestä. Kouvot vaihtaa paljon palloskriinitilanteissa ja tulee syöttölinjoille myös hyvin, joka vaikeuttaa meidän hyökkäämistä, Pyrinnön Antero Lehto pyörittelee Koripalloliiton haastattelussa.

– Samalla meillä on pelaaminen mennyt myös liian helposti staattiseksi seisomiseksi ja 1vs1-pelaamiseksi. Nyt tässä mitataan kuinka kovia jätkiä ollaan.

Pyrinnön voittoon päättyneessä kolmannessa ottelussa tamperelaiset pääsivät siirtymään kenttää paremmin kuin kolmessa tappioon päättyneessä ottelussa, joka helpotti Pyrinnön hyökkäyspelaamista huomattavasti. Nopeissa ja puolinopeissa siirtymätilanteissa puolustava joukkue ei aina löydä sovittuja miehiään, jonka johdosta Pyrintö löysi helpommin selkeitä etutilanteita Kouvojen miesvartioinnista.

Kolmas ottelu oli Pyrinnön hyökkäykseltä kokonaisuudessaan myös kypsin ja kärsivällisin esiintyminen finaaleissa. Kouvojen ottaessa pois tamperelaisten ensimmäisen ”option” hyökkäyksessä, malttoi Pyrintö hakea palloa liikuttamalla seuraavan luontaisen vaihtoehdon hyökkäyksensä raamien sisällä, eikä pakottanut palloa haluamalleen pelaajalle paikkaan jossa hyökkääjällä ei kenties ollut enää toivottua etua.

– Meidän kannalta on hyvä juttu, että valmistautumisaikaa on taas kaksi päivää. Videolta löytyy virheitä mitä pitää korjata viime pelistä. Samalla sieltä löytyy myös niitä asioita joissa oltiin hyviä kolmannessa ottelussa joka voitettiin, Lehto heittää.

– Maltettiin liikuttaa palloa, pitää Kouvojen puolustus liikkeessä ja antaa niitä extrasyöttöjä jos kaveri on vielä paremmassa heittopaikassa kuin mitä itsellä on. Pitää palautella mieleen voiton tärkeimpiä pelillisiä tekijöitä ja muistella niitä asioita missä onnistuttiin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote