20-vuotiaiden pelinrakentajavitjaan lukeutuva Lassi Nikkarinen, 19, uskoo joukkueensa intensiivisen, juoksevan ja heittävän pelityylin aiheuttavan päänvaivaa monille EM-kisojen ennakkosuosikeista.

20-vuotiaat miehet onnistuivat harjoitusotteluissa Serbiaa kaivautumaan kaksinumeroisten pisteiden takaa hallitsevan Euroopan mestarin Serbian rinnalle ennen antautumistaan kotijoukkueen rutiinin edessä.

Pelaamallaan 63 nuorten maaottelulla konkarin mitat täyttävä ToPo Juniorien kasvatti ja HBA-Märskyä miesten divarissa edustava Nikkarinen uskoo Serbia-otteluiden antaneen oikean kuvan U20-maajoukkueen tämän hetken suoritustasosta.

– Levypalloissa meidän pitää olla paljon kovempia. Perjantain matsissa meillä oli enemmän hyökkäys- kuin puolustuspään levypalloja, joten etenkin oma pää on saatava tukkoon. Puolustuksen tilannekovuudessakin riittää vielä parannettavaa – emme pärjää Euroopan mestaria vastaan samalla intensiteetillä 1-1-tilanteissa kuin kotimaan sarjoissa, Nikkarinen arvioi omiensa suoritusta Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka Serbia runnoi ja pieksi tiensä väkisin voittoon molemmissa otteluissa, Balkanin jätillä oli kauhunhetkensä, kun Suomi sai susipuolustuksen lukittua kohdilleen ja pääsi juoksemaan kenttää ja heittämään rytmistä.

– Serbialle ja varmasti monille muillekin Euroopan parhaista maista tulee yllätyksenä se, että lähdemme ennakkoluulottomasti joka ikiseen peliin. Kun olemme aggressiivisia puolustuksessa ja säilytämme pelirohkeuden hyökkäyksessä, taitomme riittää ihan varmasti kaatamaan Serbia tai mikä tahansa muu maa Euroopassa, Nikkarinen toteaa päättäväisesti.