NBA-legenda Nate Thurmond on kuollut. Thurmond oli kuollessaan 74-vuotias.

Thurmond pelasi uransa aikana San Franciscossa yhdessä Wilt Chamberlainin kanssa, mutta kun Chamberlain kaupattiin Philadelphiaan, niin Thurmond nousi isoon rooliin. Myöhemmin hän siirtyi Chicagoon ja hänestä tuli samalla ensimmäinen pelaaja, joka on tilastoinut neloistuplan NBA:Ssa. Hän päätti uransa Clevelandissa. Hän selvitti tiensä kahdesti NBA-finaaliin, muttei koskaan saanut sormusta.

Hänet valittiin kaikkiaan seitsemästä All-Star -otteluun, hän on yksi viidestä pelaajasta, joka on uransa aikana tilastoinut keskimäärin vähintään 15 levypalloa ottelua kohden, hän on yksi viidestä, joka on tilastoinut kauden aikana keskimäärin yli 20 levypalloa ottelua kohden ja yksi neljästä, joka on tilastoinut yhdessä pelissä vähintään 40 levypalloa.

Hänet valittiin Hall of Fameen vuonna 2006.