Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue piti sunnuntai-iltana huolen siitä, ettei tule saamaan Espanjan ikäluokkamaajoukkueen pelaajilta turhaan ystävänpäiväkortteja. Vaihdosta energiaa tuoneet ToPo Juniorien kasvatti Lassi Nikkarinen, 19, ja Namika Lahti Juniorien junnumyllyn läpikäynyt Juho-Matti Henttonen, 20, uivat kumpikin vuorollaan espanjalaispelaajien päähän.

– En usko, että ne tykkäsivät hirveästi kenestäkään meistä, hörähti kaksimetrinen Henttonen Koripalloliiton tiedotteessa kysyttäessä murhaavista katseista, joita Espanjan maajoukkueen pitkät pelaajat loivat hänen peräänsä parketilla.

Espanja on ollut jo vuosikymmenten ajan eurokoripallon King Kong – suuri suvereeni, joka voi lähteä likimain jokaiseen maaotteluunsa ennakkosuosikkina.

Asetelmat olivat samat myös 20-vuotiaiden miesten EM-alkulohkon toisessa ottelussa Helsingin Jäähallissa sunnuntaina, mutta toisinaan suuretkin kaatuvat.

Henttonen kauhoi ja riuhtoi väkisin tilaa joukkuetovereilleen ja sulki Espanjan Yankuba Siman (207 cm) ja Jaume Sorollan (207 cm) kerta toisensa jälkeen painijanselkänsä taakse levypallotilanteissa.

– Pitää olla sydäntä, Hirvonen tokaisi rintaansa piesten Sudenpentujen sensaatiovoiton jälkeen.

– Pitää noudattaa omaa konseptia ja uskoa omaan tekemiseen. Se on ihan totta, että omalla pelillä me voidaan voittaa ihan kenet vaan – niin kuin tänään voitettiin Espanja.

Jos Lahden Henttonen ui espanjalaispelaajien pään sisään korin läheisyydessä, toimi takakentän pikkupiruna Helsingin Kannelmäen kasvatti Nikkarinen.

Nikkarinen roikkui ”myllyverkkareissaan” kiinni Espanjan Sergi Garciassa ja sai espanjalaiskollegansa hiiltymään pahanlaisesti etenkin ottelun toisella puoliajalla.

– En mä sanoisi, että tuossa oli mitään erikoista. Pelattiin kyllä joukkueena paljon fyysisemmin kuin eilen. Lähdettiin myös peliin ihan erilaisella itseluottamuksella, Nikkarinen muotoili.

– Kotiyleisön kautta saatiin lisää energiaa, varsinkin puolustukseen. Ei olisi voinut avausvoitto hienommalla tavalla tulla.

Sudenpentujen turnaus jatkuu tiistaina 19.7. klo 18:30 toistaiseksi voitotonta Ranskaa vastaan Helsingin Jäähallissa.

– Huonoja joukkueita ei näissä kisoissa ole. Jatketaan siitä, mihin tänään jäätiin.