Helsinki Seagulls on viime päivien aikana palkannut kaksi uutta amerikkalaisvahvistusta.

Toinen heistä on Devonte Upson, joka täydentää joukkueen isompaa päätä. Amerikkalaissentterin sopimus on mallia 1+1. Upson on Southeastern Louisianan kasvatti, joka pelasi viime kaudella Sveitsin pääsarjaa tehoin 14.6 pistettä ja 9.6 levypalloa per peli.

Päävalmentaja Mikko Larkas on erittäin tyytyväinen myös uusista amerikkalaisvalinnoista.

– Etsimme joukkueeseemme urheilullista 4/5 paikan pelaajaa. Kriteereihin kuului oman korin suojeleminen ja sitä Devonte myös tuo. Otimme tarkoituksella nuoren pelaajan, jota olemme halukkaita kehittämään. Siksi sopimuksessakin on mahdollinen jatkovuosi. Kaikkien edun mukaista on pelaajan nopea kehittyminen, Larkas toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Neljäs kiinnitys on amerikkalaislaituri Raymond Cowels III. Santa Clara Universityn kasvatti pelasi viime kaudella Uuden-Seelannin pääsarjassa Nelson Giants -joukkueessa ollen joukkueensa ylivoimainen pisteykkönen. Cowels III viimeisteli peliä kohden 22.8 pistettä ja otti 5.0 levypalloa.

– Cowels vakuutti meidät scouting-matkalla Las Vegasissa. Etsimme pelaajaa, joka sopii konseptiimme puolustuksellisesti sekä on erinomainen kaukoheittäjä. Ray tuo joukkueeseen näitä molempia. Istuimme alas ja yhteinen sävel löytyi erittäin nopeasti. Saamme joukkueeseen pelaajan, joka haluaa kehittyä ja on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen, kertoo Larkas.