Petteri Koposen siirto Venäjältä Espanjaan ja Barcelonan riveihin sai sinettinsä. Nyt suomalaisen koriksen kirkkaimman tähden otteita voi seurata talven aikana myös kotisohvilta käsin.

Petteri Koponen siirtyi neljän moskovalaisen Himkin riveissä vietetyn vuoden jälkeen Espanjaan. 28-vuotiaan uusi seura pelaa niin ikään Euroliigaa, jonka voi rinnastaa jalkapallon saralta Mestarien liigaan.

Pelit ovat kovatasoisia ja varmasti viihdyttäviä. Kyseessä on 16 joukkueen kaksinkertainen sarja. Suomessa näitä kamppailuja välittää Viasat ja Viaplay.

– Pyrimme siihen, että kaikki Petterin pelit tulevat näkymään. Emme tiedä tv-produktioiden yksityiskohtia vielä tarkasti, mutta se on tavoitteemme, Viasatin urheilukanavien vastaava tuottaja Ville Klinga totesi lehdistötilaisuudessa.

– ”Muista lajeista” (pois lukien jääkiekko ja jalkapallo) koripallon Euroliiga on meille äärimmäisen tärkeä. Ohjelmia tehdään suomalaisille, joten jos mukana on suomalainen huippupelaaja huippuseurassa, on mielenkiinto varmasti taattua, hän lisäsi.

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin otteet ovat viime vuosina kiinnostaneet urheiluyleisöä laajasti. Seurajoukkuepuolella ”buumissa” on vielä tekemistä.

– Tavoitteemme on tehdä sarja tutuksi myös uusille katsojille, Suomessa on käynnissä kova koripallobuumi. Koripallon suurkuluttajat löytävät ja katsovat pelejä, mutta haluamme tehdä Euroliigasta helposti seurattavan huipputuotteen kuten jalkapallon puolella Mestarien liiga, Klinga kertoi.