Korisliiga-joukkueen valmentaja uudesta jenkistään: ”Tulee yllättämään monet”

© Kuva: Pasi Heikkilä

Helsingin Seagulls avaa Korisliiga-kautensa viime kauden pronssiottelun uusinnalla BC Nokian vieraana. Seagulls lähtee otteluun hyvissä tunnelmissa.

– Vaikuttaa, että aika yhtenäinen joukkue on jo kasassa. Jaetaan palloa hyvin ja pallo liikkuu mieheltä toiselle paremmin kuin missään vaiheessa viime kautta. Jostain syystä näiden pelaajien kemiat ovat kohdanneet hyvin ja samanlainen sävel on ollut alusta asti. Uskon, että samanlainen energinen ja ehkä enemmän pisteitä tekevä Seagulls tulee olemaan tänä vuonna, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi joukkuettaan SuomiKoris-sivustolle.

Larkas näkee, että joukkue on jo pidemmällä mitä se oli vuosi sitten kauden kynnyksellä.

– Päästään aloittamaan vähän pidemmältä, koska viime vuonna suuri osa runkopelaajista tuli uutena mukaan. Sillä tavoin on hieman helpompaa. Enemmän kiinnitetään huomiota yksityiskohtiin, ja ollaan pelattu vuosi tätä hyökkäyssysteemiä.

Seagulls lähtee kauteen rikkonaisen harjoituskauden jälkeen.

– Vähän vaikeaa ollut, on ollut loukkaantumisia ja vähän porukkaa ollut paikalla, mutta tällä hetkellä suurin haaste on pelitempoon tottuminen. Aika vähän on ollut 5 vastaan 5 -harjoituksia, joitain scrimmage-pelejä ollaan pelattu, Larkas kertaa harjoituskautta.

Joukkue on muuttunut kesän aikana jonkin verran, ja nuoruutta on tullut joukkueeseen lisää.

– Saatiin muutamia senttejä lisää. Lähteneet pystyttiin korvaamaan uusilla tulokkailla. Näkyvin muutos on se, ettei meillä ole fyysistä sisäpelaajaa. Devonte Upson ei ole yhtä vahva, mutta liikunnallisesti hän on aika lahjakas ja tulee yllättämään monet joukkueet urheillullisuudellaan ja nopeudellaan.

– Muuten on otettu askel ammattimaisempaan suuntaan, vähemmän töissä käyviä ja enemmän ammatikseen pelaavia tai koululaisia, jotka voivat muokata ohjelmaansa ammattimaisesti. Tietysti kiva lisä on nuoret kaverit Jyri Eboreime ja Ricky Waxlax. He ovat lupaavia koripalloilijanalkuja, mikä tekee päivittäisestä tekemisestä aina hauskempaa, kun voi opettaa nuoria poikia pelamaan hieman paremmin.

BC Nokia – Helsingin Seagulls on nähtävissä Fanseat-palvelun välityksellä. Lähetys alkaa klo 18.15.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.