Susijengin pelaajien kaudet alkoivat Kreikassa ja Turkissa

© Kuva: Salttu Forsström

Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten välienselvittely, kun Shawn Huff ja Gerald Lee Junior iskivät yhteen. Roope Ahonen ja Anton Odabasi aloittivat kautensa lauantaina.

Huffin Le Portel otti kauden avausvoittonsa ja samalla aiheutti Le Mansille sen avaustappion 81-75 (41-31). Le Portel nappasi toisella neljänneksellä 10 pisteen eron ja johtoasema piti loppuun saakka, vaikka Le Mans pääsi lopussa parhaimmillaan kolmen pisteen päähän.

Le Portelin aloitusviisikkoon kuulunut Huff joutui ottelussa virhevaikeuksiin ja keräsi neljä virhettä viiden pelaamansa minuutin aikana ja jäi ilman muita tilastomerkintöjä. Lee tuli vaihdosta kentälle ja pelasi 13 minuuttia kahmien kaksi levypalloa. Ottelun paras pistemies oli kotijoukkueen Frank Hassell (24/9). Le Mansin tehokkain oli Olivier Hanlan (21/3).

Ottelutilastot

Henrik Dettmannin, Lassi Tuovin ja Erik Murphyn Strasbourg koki kauden kolmannen niukan tappionsa, kun se hävisi Orleansille jatkoajan jälkeen 81-83 (73-73, 43-41). Orleans oli varsinaisen peliajan lopussa lähellä voittoa, mutta AJ Slaughterin kolmonen loppuhetkillä toi Strasbourgin tasoihin ja ottelu meni jatkoajalle. Strasbourg piti ohjia käsissään jatkoajan ensimmäiset minuutit, mutta Orleans nousi loppuhetkillä johtoon ja Slaughterin viimeinen kolmosyritys meni ohi ja näin Orleans nappasi voiton.

Murphy oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa kasaten 36 minuutissa 17 pistettä ja kuusi levypalloa. Erving Walker (18/3) oli Strasbourgin paras pistemies. Kotijoukkueen ykkönen oli Marcellus Sommerville (24/9).

Ottelutilasto

Antti Kanervon ja Matti Nuutisen Roanne jatkoi vahvoja esityksiään, kun se päätti Ranskan ProB-liigan cupin alkulohkovaiheen puhtaalla pelillä. Roanne dominoi lohkoa, jossa pelasivat lisäksi Vichy-Clermont ja Saint-Chamoind. Roanne voitti alkulohkon päätösottelussaan Saint-Chamoindin vieraissa 82-62 (35-34) ja eteni puolivälieriin puhtaalla pelillä.

Nuutinen oli aloitusviisikossa ja pelasi yhteensä 18 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä vapaaheittoviivalta. Lisäksi käsiin tarttui kaksi levypalloa. Kanervo ei ollut Roannen kokoonpanossa.

Ottelutilastot

Argentiinassa voitto ja tappio

Argentiinassa Juho Nenosen Ciclista Olimpico otti kauden neljännen voittonsa kuudessa pelissä voittamalla selvästi La Unionin 80-62 (32-30). Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen, mutta Olimpico repäisi kolmannella neljänneksellä viemällä sen 27-14 ja eteni lopulta voittoon.

Nenonen kuului joukkueensa avausviisikkoon ja teki 16 minuutin aikana kaksi pistettä ja otti kolme levypalloa. Olimpicon ykköstykki oli Adrian Boccia (20/2/3s).

Ottelutilastot

Samuel Haanpään Obras koki kirvelevän 88-92 (44-48)-kotitappion Bahialle. Vierailijat ratkaisivat ottelun kolmannen ja neljännen jakson vaihteessa, kun Obrasin kolmannen neljänneksen viimeisen minuutin 66-60-johto vaihtui viidessä minuutissa 67-80-tappiotilanteeseen. Obras nousi lopussa vielä kolmen pisteen päähän, mutta Bahia kuittasi pisteet.

Haanpää kuului joukkueensa avausviisikkoon ja upotti molemmat pelitilanneheittonsa sisään kasaten viisi pistettä.

Ottelutilastot

Kreikan ja Turkin sarjat käyntiin

Roope Ahosen kausi Kreikassa pyörähti käyntiin lauantaina, kun Ahosen Kolossos isännöi Rethymnoa. Vierailijat näyttivät jyräävän selvään voittoon johtaen ottelua parhaimmillaan toisella neljänneksellä jo 19 pisteellä. Rhodoslaiset kairasivat itsensä kuitenkin päätösneljänneksellä viiden pisteen päähän, mutta Rethymno piti lopulta 74-66 (42-34)-lukemin.

Ahonen pelasi reilut 20 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kolme levypalloa ja kolme korisyöttöä. Korisliigastakin tuttu Rethymnon Robert ”Reggie” Arnold (16/2) oli ottelun paras pistenikkari yhdessä joukkuekaverinsa Gary Taltonin (16/5) kanssa.

Ottelutilastot

Anton Odabasin kausi Trabzonsporissa alkoi 69-97 (41-53)-vierastappiolla Büyükcekmecelle. Trabzonspor pysyi ottelussa alussa mukana, mutta Büyükcekmece repäisi 14-0-jakson toisella neljänneksellä eikä vierasjoukkue siitä enää toipunut.

Odabasi pelasi ottelussa 2,5 minuuttia ja otti sinä aikana kaksi levypalloa.

Ottelutilastot

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon sekä Vesa Vertion valmentama ja Tuukka Kotin edustama Crailsheim Merlins jatkoi vahvoja esityksiään voittamalla Essenin selvästi 85-70 (50-31). Essen pysyi mukana vielä ensimmäisen neljänneksen ajan, mutta sen jälkeen Crailsheim pisti jalan kaasulle ja karkasi selvään voittoon. Kotti urakoi joukkueestaan suurimmat minuutit pelaten reilut 27 minuuttia ja heitti sinä aikana 10 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi korisyöttöä. Voitto oli Crailsheimille kolmas neljässä ottelussa.

Ottelutilastot


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.