Salon Vilpas on pelannut vahvan alkukauden Korisliigassa ja joukkue on tällä hetkellä kolmantena heti Seagullsin ja Katajan jälkeen. Joukkueen kotimaisiin avainpelaajiin lukeutuva Matias Ojala uskoo salolaisilla olevan edellytyksiä huippumenestykseen tällä kaudella.

Keskiviikon Kobrat-voiton jälkeen Vilpas jatkaa kauttaan viikon mittaisella harjoittelujaksolla, jonka jälkeen joukkue kohtaa toistaiseksi tappiottomana etenevän Helsinki Seagullsin Töölössä. Kaksi päivää myöhemmin joukkue jatkaa Kotkaan ja Karhuvuoren aina hankalaan Steveco Areenaan.

Jatko-ohjelma on haastava, mutta Ojala on luottavainen. Päävalmentaja Joonas Iisalo on luonut joukkueeseen tinkimättömän työnteon ilmapiirin, mutta myös salolaisten yhteishenki lupaa hyvää.

– Joonas osaa olla kova ja vaativa, mutta ne eivät ole hänelle itseisarvoja. Hän antaa yhtä lailla paljon positiivista palautetta ja osaa keskustella pelaajien kanssa niin, että pelaajien ja valmentajan vuorovaikutus on erinomaisella tasolla, Ojala kehuu Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä on ollut jo alkukaudesta asti niin korkea vaatimustaso, että emme hyväksy itseltämme tai joukkuekavereiltamme lepsuilua. Kun sama pysyy läpi koko kauden, meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan.

Viime keväänä Vilpas kävi käytännössä neljän minuutin päässä Kouvojen kaadosta puolivälierien viidennessä osaottelussa. Dramaattinen ratkaiseva ottelu piirtyi ikuisiksi ajoiksi Vilppaan kannattajien kollektiiviseen muistiin – etenkin, kun Kouvot voitti sittemmin Suomen mestaruuden näytöstyyliin.

Vilppaan kevään jälkinäytös oli Juho Nenosen siirtyminen läpimurtokauden jälkeen Argentiinan liigaan. Viekö ilmasilta seuraavaksi Ojalan Atlantin yli?

– Ei mulla mitään sitä vastaankaan olisi, mutta haetaanpa se Suomen mestaruus ensiksi, Ojala räjähtää nauruun.