Legendaarinen NBA-valmentaja George Karl on julkaisemassa uutta kirjaa. Mediat ovat saaneet käsiinsä jo etukäteisversion kirjasta.

Karlin kirjasta julkaistiin jo ensimmäiset otteet viime viikolla, jolloin hän kritisoi voimakkaasti muun muassa Carmelo Anthonya. Nyt kirjan sisällöstä on tihkunut lisätietoja ja kohteena on NBA:n dopingongelma. Pohjoisamerikkalaisissa ammattisarjoissa on hyvin vaihtelevat käytännöt dopingiin eikä pelaajia testata kovinkaan usein. NBA:ssa on tiukemmat säännökset kuin esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa ja baseballissa, mutta silti Karl ei ole täysin vakuuttunut kaikkien pelaajien puhtaudesta.

– Puhun suoritusta parantavista aineista, kuten steroideista, kasvuhormoneista ja niin edelleen. On selvää, että jotkut pelaajista käyttävät kiellettyjä aineita. Kuinka jotkut pelaajat vanhenevat, mutta samaan aikaan laihempia ja paremmassa kunnossa? Kuinka he toipuvat vammoista niin nopeasti? Miksi ihmeessä he menevät Saksaan sarjan ollessa tauolla. Epäilen, että kyseessä on hapankaali, Karl kirjoittaa viitaten todennäköisesti Kobe Bryantiin, joka haki Saksasta apua polvensa hoitoon. Hän ei kuitenkaan mainitse Bryantia nimeltä kirjassaan.

– Todennäköisesti uudempien ja vaikeammin havaittavampien veridopingin ja kiellettyjen aineiden takia joita heillä on Euroopassa. Ikävä kyllä dopingtestaus tuntuu olevan aina muutaman askeleen jäljessä dopingin peittelyä. Lance Armstrong ei koskaan jäänyt kiinni testeissä. Haluamme parhaiden urheilijoiden pärjäävän emmekä isoimpien ja rikkaimpien huijareiden, jotka voivat palkata parhaat tiedemiehet, Karl jatkaa.