Korisliigan Salon Vilpas ja 199-senttinen iso laituri Matias Ojala ovat solmineet jatkosopimuksen ensi kaudesta.

27-vuotias Ojala on Järvenpään Koripalloseuran kasvatti ja pelaa ensimmäistä kauttaan Vilppaassa. Ojala on aloittanut kaikki Vilppaan 25 ottelua tällä kaudella ja hän on joukkueen paras kotimainen pistemies 10.2 pisteen keskiarvolla.

Loimaan Bisonsista kesällä Saloon siirtynyt Ojala pelaa parhaillaan uransa parasta kautta ja etenkin kahden pisteen heitoissa (64.6%) jälki on ollut tarkkaa. ”Matu” on pelannut lähes 26 minuutin keskiarvolla ja levypalloja on käsiin tarttunut 3.6 ja syöttöjä 1.0 ottelua kohti.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo on erittäin tyytyväinen Ojalan jatkopäätöksestä.

– Matias on osoittanut tällä kaudella olevansa Korisliigan kotimaisten pelaajien eliittiä. Hänen työmoraalinsa ja ”joukkue ensin” -asenne on suuri syy menestykseemme tällä kaudella. Hienoa, että hän jatkaa myös ensi kaudella Vilppaassa. Toivon mukaan saamme pidettyä muitakin pelaajia tästä joukkueesta. Se antaisi kaivattua jatkumoa, jota ei tällä kaudella ollut, toteaa Iisalo seuran tiedotteessa.

Ojala on edustanut Vilppaan ja Loimaan lisäksi Korisliigassa Porvoon Tarmoa, Joensuun Katajaa, Lappeenrannan Namikaa, Kauhajoen Karhua ja Namika Lahtea. Katajan riveissä hän voitti kertaalleen SM-hopeaa ja Suomen cupin. Liigauransa ennätyspisteet (21) Ojala heitti marraskuussa Karhua vastaan. Ojalan jatkosopimuksessa on ulkomaan optio.

– Hyvällä mielellä täällä jatketaan. Kausi on sujunut hienosti niin joukkueella kuin itselläkin, joten ratkaisu oli helppo. Yleensä en ole tehnyt sopimuksia tässä vaiheessa kautta, mutta nyt en keksinyt yhtään syytä, miksen jatkaisi Vilppaassa. Kokonaispaketti on hyvä ja nyt pystyn pitkästä aikaa yhdistämään koriksen ja opiskelun samalla paikkakunnalla, kertoo Turun AMK:n Salon yksikössä tradenomiksi opiskeleva Ojala.

Vilpas on myös vahvistanut valmennusosastoaan. Päävalmentaja Joonas Iisalon, apuvalmentaja Toni Nymanin ja fysiikkavalmentaja Ville Salmen lisäksi edustuksen mukana nähdään jatkossa seuran juniorivalmennuksessa mukana oleva Jere Anttila.

– Jere tuo treeneihin yhden silmä- ja käsiparin lisää. Hienoa, että saadaan nuori ja innokas kaveri mukaan liigaympyröihin, tuumii Joonas Iisalo.

Vilpas jatkaa Korisliigassa Seagullsin jälkeen kakkosena ja Kymeenlaakso tulee joukkueelle tutuksi tällä viikolla. Keskiviikkona Vilpas kohtaa Kouvolassa Kouvot ja lauantaina Kotkassa KTP-Basketin.